+0 - 0

Buurt Interventie Team

Wat is BIT en wat doen zij voor de wijk?

Het Buurt Interventie Team (BIT) Rustenburg-Oostbroek bestaat sinds 2011 en bestaat momenteel uit 6 vrijwillig(st)ers. Zij zijn de ogen en oren van onze wijk.

Misschien heeft u ze al eens zien lopen in hun opvallende blauwe jasjes, met achterop de letters BIT. Het BIT, oftewel het Buurt Interventie Team, is een groep van vrijwilligers die zich inzetten voor een leefbare en veilige wijk. Elke donderdagavond lopen zij een wijkschouw, waarbij ze melding maken van zaken die de leefbaarheid verstoren. Denk hierbij aan afval naast de ondergrondse containers, fietswrakken die al maanden op dezelfde plek staan, kapotte straatverlichting of stoeptegels die verzakt zijn.

Nieuwe jassen Buurt Interventie Team

Het BIT is daarmee ook een belangrijk en laagdrempelig aanspreekpunt voor wijkbewoners. Zijn er zaken waarvan de gemeente op de hoogte zou moeten zijn? U kunt het kwijt bij deze wijkvertegenwoordigers. Zij zijn daarmee een belangrijke verbinding tussen de gemeente en haar burgers. Van alle meldingen die zijn doen, wordt ook wekelijks een rapportage gemaakt. Aan de hand van toegekende MOR-nummers kan bijgehouden worden welke meldingen opgelost worden. De ervaring leert dat meldingen die het BIT doet snel opgepakt en opgelost worden.

Zou u zelf ook actief willen zijn bij het BIT? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Ruud Huismans, coördinator van het BIT-team. Hij is te bereiken via bit@stgboro.nl.

 

 

Categories: Wijkorganisatie

Weesperstraat 87, 2574 VS Den Haag

Get Directions+ 0 - 0