+0 - 0  by /0 comments

Doe mee met de Tuinvogeltelling & onze fotowedstrijd

Weet jij welke tuinvogel het meest voorkomt in ons land? En in Den Haag? (Nee, niet de ooievaar). Doe van 29 t/m 31 januari een half uurtje mee met de Nationale Tuinvogeltelling. Stuur ons een foto van een vogel in jouw tuin/balkon en maak kans op cadeaupakket waar jij en de vogels blij van worden.

Om te genieten van natuur in de stad hoef je de deur niet uit. Zet een stoel bij het raam en kijk gewoon eens naar de vogels in jouw tuin of balkon. Hoe leuk is dat! En als je een pen en papier pakt, doe je met gemak mee met de Nationale Tuinvogeltelling van 29 januari t/m 31 januari 2021. Het duurt maar een half uurtje, is coronaproof en is leuk om te doen met de kinderen.

Doe mee in drie stappen:
Download een handige tellijst (PDF) met 25 tuinvogels en print hem uit;
Tel op 29, 30 of 31 januari 2021 één keer een half uur de vogels in jouw tuin of op het balkon. Kijk in dit filmpje hoe je het beste kunt tellen;
Geef jouw telling voor 1 februari door via het telformulier op de website van de Nationale Tuinvogeltelling: https://www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling.

Hoe herken je tuinvogels?
Het is soms best lastig om tuinvogels te herkennen. Dit overzicht met de 25 meest voorkomende tuinvogels helpt je daarbij. Per vogel staan er foto’s, filmpjes, geluiden en informatie over hun gedrag, voeding en omgeving.
https://www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling/tuinvogels

Tips!
’s Morgens vroeg zijn vogels het meest actief en valt er dus het meest te tellen
Maak een vogelvriendelijke tuin of balkon zodat vogels graag bij je langskomen. Doe inspiratie op in deze film die we maakten.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *