+0 - 0  by /0 comments

Geveltuintjes SPARK

De meeste mensen weten het inmiddels wel… geveltuintjes maken de straat mooi, helpen tegen hittestress in de stad, zorgen voor waterberging en dragen ook nog eens bij aan de biodiversiteit! Dus blijven wij van Spark Geveltuintjes maar rondrijden met die bakfietsen vol aarde en plantjes.

Hoe werkt het? Wie een gevel direct aan de stoep heeft, mag een tuintje maken van anderhalve tegel breed. Sterker nog, de gemeente waardeert dit zelfs en geeft dan de plantjes cadeau. Er moet natuurlijk genoeg ruimte overblijven om te lopen op de stoep: minimaal anderhalve meter van het tuintje tot de stoeprand.

De gemeente juicht het dus toe als mensen hun eigen geveltuintje aanleggen, maar vaak zit er tussen de wens en het uitvoeren nog wel een gat. Het idee om mensen in de wijk te helpen met het aanleggen van geveltuintjes ontstond aan het begin van de coronatijd bij José en Loes. Het bleek een groot succes, en heel veel mensen toonden belangstelling voor een geveltuintje. Recentelijk hebben we afscheid moeten nemen van Loes door haar verhuizing, maar gelukkig zijn er nog andere enthousiaste vrijwilligers die regelmatig even aanhaken voor het aanleggen van een tuintje.

Doe je mee? Meld jouw stukje stoep aan via groen@sparkdenhaag.nl, dan komen we graag helpen. Het kost helemaal niks, behalve natuurlijk de plechtige belofte dat je aan het begin en in droge periodes wat water geeft. Je bent meer dan welkom om tegels te wippen en mee te scheppen tijdens het werk, maar voel je niet verplicht als dat te zwaar is. Wij zorgen voor aarde en een basisset aan plantjes. Laten we vooral onze wijk mooi maken – en wij vinden het eigenlijk ook gewoon heel leuk om te doen 🙂

Tot op de stoep!

groen@sparkdenhaag.nl
http://facebook.com/sparkgeveltuintjes

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *