+0 - 0  by /0 comments

Zet u zich met uw VvE in voor de overstap naar schone energie?

 

Beste woningeigenaar,

Zet u zich met uw VvE in voor de overstap naar schone energie? En kunt u wel wat hulp gebruiken? Doe mee aan de volgende editie van de Energie uit de Wijk Challenge.  

Wat is de Energie uit de Wijk Challenge?

De gemeente stelt €500.000 beschikbaar voor bewonersgroepen die zich met hun wijk, buurt of straat inzetten voor energiebesparing of -opwekking van schone energie in hun wijk. De winnaars krijgen passende ondersteuning bij de realisatie van hun project, hulp van projectpartners en ze worden gekoppeld aan relevante marktpartijen. Een ingediend initiatief kan na selectie een subsidiebedrag van maximaal €100.000 toegekend krijgen.  

De inschrijving is van 9 september tot 15 oktober. Op 9 september van 20:00-21:00 uur vindt een online kick-off plaats met wethouder Liesbeth van Tongeren, jury en oud-deelnemers. Je komt te weten waar de jury op zal letten en hoe een project de meeste kans maakt om te winnen. 

Deelnemers aan de vorige edities van de challenge maken nu de overstap naar schone energie. Zoals de energiecoaches in Regentes/Valkenbos die met de actie ‘Zet de ketel op 55 graden’ inwoners helpen te besparen op gasverbruik. Of ‘Bespaar met Ventileren’ uit Ypenburg die experimenteert met zuinige ventilatiesystemen die het energiegebruik in hun wijk flink te verlagen. 

Op duurzamestad.denhaag.nl/challenge vindt u alle details van de challenge, een video-oproep van de wethouder en de voorwaarden voor deelname. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marleen Mulder, projectleider Energie uit de Wijk Challenge 2021 via energieuitdewijk@denhaag.nl.

Bent u voorzitter van de VvE? Deel deze mail gerust met de andere leden van de VvE.

Met vriendelijke groet,

Marleen Mulder en Ivo Nederpelt

Projectleiders Energie uit de Wijk Challenge 2021

Programmateam Energietransitie

energieuitdewijk@denhaag.nl

Gemeente Den Haag

Postbus 12600

2500 DJ  Den Haag

www.denhaag.nl | duurzamestad.denhaag.nl/challenge

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *