+0 - 0  by /0 comments

Zon op VvE’s!

Steeds meer Hagenaars kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Maar voor een VvE kan de keuze voor zonnepanelen ingewikkeld zijn. Daarom organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket twee informatiebijeenkomsten speciaal voor VvE’s. Tijdens de bijeenkomsten wordt informatie gegeven over zonnepanelen op VvE’s en kunt u uw vragen hierover stellen. 

 

Ondersteuning voor VvE’s

De gemeente maakt het VvE’s makkelijker om zonne-energie op te wekken. Op verzoek van de gemeente biedt het Regionaal Energieloket gratis ondersteuning. Deze ondersteuning bestaat uit een informatiepakket over zonnepanelen, twee online informatiebijeenkomsten (webinars), een dakscan en een prijsindicatie voor uw VvE. Al deze ondersteuning valt onder de zonnepanelenactie.

Zo werkt de zonnepanelenactie 

  1. Aanmelden voor oriëntatiefase
  2. Online informatieavond 1
  3. Gratis Dakscan en prijsindicatie
  4. Online informatieavond 2
  5. Besluitvorming in de VvE over zonnepanelen
  6. Plaatsing zonnepanelen

Online informatiebijeenkomsten

Het Regionaal Energieloket organiseert in mei en juni twee online informatiebijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn gratis. U kunt deze volgen via uw computer of tablet.

Eerste informatiebijeenkomst

Op donderdag 6 mei om 19:30 uur organiseert het Regionaal Energieloket de eerste informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over hoe zonnepanelen werken, wat salderen is en hoe het aanbod van de collectieve actie eruitziet. Ook worden ervaren installateurs van zonnepanelen voorgesteld. Zo bent u verzekerd van kwaliteit en een scherp geprijsd aanbod op maat.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Tweede informatiebijeenkomst

Op woensdag 9 juni om 19:30 uur is de tweede informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst van 6 mei. Tijdens deze tweede bijeenkomst wordt verder ingegaan op vragen als: Hoe zit het met BTW-teruggave? Wat is de Subsidieregeling SCE? Wat moet u als VvE juridisch regelen? Wat zijn de technische uitwerkingen?

Aanmelden informatiebijeenkomst

Advies van een energiecoach

Heeft u behoefte aan advies over de verduurzaming van uw woning? In een aantal Haagse wijken kunt u praten met een energiecoach. Energiecoaches zijn onafhankelijke vrijwilligers die in uw eigen wijk wonen en u gratis en vrijblijvend adviseren. In een persoonlijk gesprek bespreken jullie welke maatregelen geschikt zijn, wat een logische volgorde is en wat de maatregelen kosten.

Ontmoet de coaches

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *