+0 - 0  by /0 comments

Jongeren luchten hun hart in het Paard

Veel jongeren worden geraakt door de gevolgen van corona. Normale vrijetijdsbesteding is grotendeels weggevallen en dit heeft gevolgen voor het mentale welzijn van de jongeren. Daarom is het programma www.denhaaginsideout.nl opgezet waar dagelijks workshops, challenges, talks en muziek worden aangeboden.

In de Week van de Dialoog gingen wethouders Kavita Parbhudayal (Jeugd) en Martijn Balster (Stadsdelen en Wijken) tijdens een Inside Out Talk in het Paard in gesprek met jongeren over de impact van de coronacrisis. De huidige situatie vraagt erom te doorgronden en goed te begrijpen wat er écht speelt bij jongeren.

Blijf in gesprek met elkaar

Wethouder Martijn Balster ging in gesprek met jongeren van de Haagse jongerenambassadeurs, Centrum 16.22 en Jong Doet Mee. Zij boden advies aan over diverse thema’s waar jongeren in coronatijd mee worstelen. “Ik vind dit een geweldig initiatief. We zitten hier nu aan tafel maar blijven duurzaam met elkaar in gesprek”, aldus Balster.

Kavita Parbhudayal ging in gesprek met vertegenwoordigers van jongerenorganisaties Elance Academy en Jong Doet mee. “Ik maak me zorgen om de jongeren en hun mentale welzijn. Het allerbelangrijkste is dat jongeren er over blijven praten, blijf met elkaar in gesprek. De gemeente doet veel voor jongeren, samen met organisaties voor jongeren. Ik roep de Haagse jongeren ook op om mee te blijven denken”.

Investeren in jongeren

Met een omvangrijk programma investeert de gemeente dit jaar om participatie en welzijn van jongeren tussen 16 en 27 jaar te bevorderen. In het sociaal-economisch herstelplan van Den Haag wordt de jeugd als speciale aandachtsgroep uitgelicht. De sociale, culturele en sportieve activiteiten worden afgestemd met en op de behoeften van de jongeren.

De gemeente vindt het belangrijk om steeds de dialoog aan te gaan met jongeren en jongerenorganisaties. Zo vinden er veel initiatieven plaats vanuit organisaties als wehague, JIP Haaglanden en Follow Your Dreams.

Naast de gesprekken tussen wethouders en jongeren waren er optredens van Amara van der Elst (Spoken Word) en Kid Colombia (HipHop).

Meer informatie:

Denhaaginsideout.nl is een online festival dat tijdens afgelopen kerst en jaarwisseling is opgezet samen met organisaties uit de stad. Nu de avondklok geldt, is het programma verlengd. Kijk op www.denhaaginsideout.nl en op de facebook-, instagram- en snapchat-accounts van Den Haag Inside Out.

[Breakdance met Kid Colombia; foto: Wouter Vellekoop]

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *