+0 - 0  by /0 comments

10 en 11 september: Open Monumentendag

Op 10 en 11 september is het Open Monumentendag. Bijna 85 bijzondere gebouwen openen hun deuren voor het publiek. 

Den Haag is rijk aan monumenten. Vaak zijn ze gesloten voor publiek behalve op Open Monumentendag. Ontdek deze verrassende plekken in de stad.

Thema ‘iconen en symbolen’
Dit jaar is het thema ‘iconen en symbolen’: versieringen aan gebouwen vertellen vaak een verhaal. Op Open Monumentendag delen gidsen deze verhalen graag met u.

Bijzondere gebouwen
Aan Open Monumentendag doen bijna 85 monumenten mee. Sommige zijn bekend, andere niet. Enkele monumenten die u kunt bezoeken zijn:
– gebouwen op het Binnenhof
– de Koninklijke Wachtkamer op Station Hollands Spoor
– de rijk versierde interieurs van stadvilla’s
– binnentuinen van bekende Haagse hofjes

Activiteiten op Open Monumentendag
Op 10 en 11 september kunt u niet alleen monumenten bezoeken. Ook op andere manieren kunt u monumenten bekijken. Zo zijn er gratis activiteiten als:
– stadswandelingen
– rondrit met een historische bus
– virtueel bezoek aan het Vredespaleis: met een Virtual Reality Bril lijkt het alsof u echt binnen kijkt. De brillen vindt u bij de informatiestand van de afdeling Monumentenzorg op het Binnenhof.

Informatiestand
Voor sommige activiteiten hebt u gratis kaartjes nodig. Deze zijn alleen op de dag zelf verkrijgbaar. U kunt hiervoor terecht bij de informatiestand van de afdeling Monumentenzorg en Welstand op het Binnenhof.

Bij de informatiestand kunt u ook de brochure met het programma meenemen. Voor kinderen zijn er speciale kinderactiviteiten.

Tentoonstelling in het Atrium
Van 29 augustus tot en met 25 september is in het Atrium een tentoonstelling over het tempelcomplex van de Vrijmetselarij in de De Ruijterstraat. De tempel staat vol symbolen en iconen en sluit daarmee aan bij het thema van de Open Monumentendag.

Meer informatie
Op de site van de afdeling Monumentenzorg en Welstand kunt u de brochure met het programma op 10 en 11 september downloaden. Bezoek hiervoor http://www.monumentenzorgdenhaag.nl

Wilt u Den Haag ook op andere manieren ontdekken? Op  http://www.denhaag.com  vindt u het hele jaar door informatie over tours door de stad.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *