+0 - 0  by /0 comments

5 tips voor een gezellige Haagse jaarwisseling

In Den Haag zijn we druk bezig met het organiseren van een sfeervolle jaarwisseling met zo min mogelijk schade en ongelukken. We geven de volgende 5 tips mee om er een leuke jaarwisseling van te maken. Voor meer informatie kunt u terecht op:  http://www.denhaag.nl/jaarwisseling
 
Tip 1:  Kom naar het vuurwerk op de Hofvijver
Op 31 december knallen we vanaf de Hofvijver in Den Haag het nieuwe jaar in met het jaarlijkse oud & nieuw vuurwerk. Dit gratis evenement is inmiddels een mooie traditie geworden. Dit jaar is de keuze voor het vuurwerk gemaakt door een jury van Haagse ondernemers en studenten van de Hogeschool Inholland Den Haag. De studenten zijn ook actief betrokken bij de organisatie en promotie van het evenement. Rond 23.00 uur begint het evenement. Middernacht start de spetterende vuurwerkshow, begeleid door op maat gemaakte muziek van een DJ.

Wij organiseren een professionele vuurwerkshow, dus u hoeft zelf geen vuurwerk mee te nemen. Het gebied rondom het festivalterrein is een vuurwerkvrije zone. Het afsteken van particulier vuurwerk is hier dus niet toegestaan.

Tip 2:  Bekijk wat er nog meer te doen is in Den Haag
Naast de vuurwerkshow op de Hofvijver zijn er nog andere activiteiten rondom oud & nieuw in Den Haag. Op het Noorderstrand (Scheveningen-Dorp) en het Zuiderstrand (Duindorp) worden de traditionele vreugdevuren ontstoken. In andere delen van de stad zijn er diverse kleinschalige activiteiten en feesten om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar feestelijk te verwelkomen.

Tip 3: Zet uw auto veilig in de parkeergarage
Tijdens de jaarwisseling kunt u uw auto gratis of tegen een gereduceerd tarief, veilig stallen in een aantal parkeergarages. Na het parkeren ontvangt u 2 gratis HTM vervoerskaartjes bij de loge van de garage. Kijk voor de deelnemende garages en de voorwaarden op http://www.denhaag.nl/jaarwisseling

Tip 4:  Steek vuurwerk pas om 18:00 uur af
Het afsteken van vuurwerk mag van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Rond ziekenhuizen, kinderboerderijen, dierenasiels en het festivalterrein rondom de Hofvijver is een vuurwerkvrije zone ingesteld. Deze zone is met borden aangegeven. Op 1 januari gaan de gemeentelijke diensten al vroeg de straat op om alles weer op te ruimen. Help een handje mee door zelf uw vuurwerkafval op te ruimen.

Tip 5: Duik fris het nieuwe jaar in.
Op 1 januari vindt traditioneel de grootste Nieuwjaarsduik van Nederland plaats op Scheveningen. Duik met honderden anderen het nieuwe jaar in. De inschrijving start op 1 januari om 10.30 en om 12.00 uur klinkt het startschot voor de verfrissende start van 2017.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *