+0 - 0  by /0 comments

Advies aan bewoners: voorkom heling

Inbrekers hebben het vooral voorzien op waardevolle spullen die ze makkelijk mee kunnen nemen, zoals mobieltjes, laptops en sieraden. Deze goederen zijn ook gemakkelijk door te verkopen. Om dit tegen te gaan, werken politie en gemeente samen om heling te voorkomen. Ze houden op-/verkopers bijvoorbeeld goed in de gaten te houden.

U kunt helpen om heling tegen te gaan. Leg waardevolle spullen vast via de Stop Heling App en doe bij diefstal direct aangifte.

Zet sierraden op de foto
Bij het doen van aangifte vinden slachtoffers het vaak moeilijk om gestolen sieraden goed te omschrijven. Daarnaast is het voor de politie lastig om aangetroffen sieraden te koppelen aan slachtoffers. Hierdoor is de kans klein dat sieraden weer terugkomen bij de rechtmatige eigenaar. Maak daarom duidelijke foto’s van uw dierbare sieraden. De foto’s kunt u opslaan via de Stop Heling App.

App
Via de Stop Heling App kunt u ook uw andere waardevolle spullen registeren en voorkomen dat u zich schuldig maakt aan heling. Controleer via de app of de tweedehands spullen die u wilt kopen, niet als gestolen geregistreerd staan.

In september start er ook een landelijke campagne om heling tegen te gaan en de app Stop Heling te promoten. Kijk voor meer informatie op http://www.stopheling.nl

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *