+0 - 0  by /0 comments

Alcohol- en Blowverbod in Escamp

Op 13 plekken in Den Haag is het vanaf 9 april verboden om softdrugs te gebruiken in de openbare ruimte. Deze maatregel moet de overlast tegengaan.

De afgelopen jaren kwamen er bij de gemeente uit verschillende stadsdelen veel klachten binnen over stank- en geluidsoverlast door blowende mensen. Om die overlast te verminderen, komt op een aantal plekken een blowverbod.
Samen met de politie bekeek de gemeente waar een blowverbod nodig is. Het blowverbod geldt voor een periode van 2 jaar. Daarna wordt de maatregel beoordeeld. Wel bekijkt de gemeente elk half jaar of er aanpassingen nodig zijn op het verbod.

Handhaving
De politie doet de handhaving van het blowverbod. Wie het verbod overtreedt, kan een boete krijgen. In april krijgen overtreders nog een waarschuwing. Zo krijgen mensen de tijd om aan de maatregel te wennen.

Informatiecampagne
Samen met de politie start de gemeente een online en offline informatiecampagne. Zo worden flyers verspreid bij coffeeshops, voorzieningen voor dak- en thuislozen en andere belanghebbende organisaties. Bij verschillende hotels en hostels komt ook een Engelstalige flyer te liggen.

Waar geldt het Blowverbod?
Woon- en winkelgebied rondom het Zuiderpark
Omsloten en inclusief Escamplaan, Dedemsvaartweg, Guntersteinweg, Middachtenweg, Assumburgweg, Troelstrakade, de la Reywg, Loosduinsekade, Soestdijksekade, Veenendaalkade, Leyweg, inclusief speelterrein Zuiderpret, exclusief het park Zuiderpark dat is omsloten door de Melis Stokelaan, Loevesteinlaan, Vreeswijkstraat, Troelstrakade en de Moerweg.

Waar geldt het Alcoholverbod?
Winkelcentrum Leyweg: het gebied omsloten door en inclusief Dedemsvaartweg, Meppelweg, Loevesteinlaan en de Erasmusweg.

Heeswijkplein: het gebied op en rondom het Heeswijkplein, dat wordt begrensd door en inclusief de Troelstrakade, Assumburgweg, Guntersteinweg, Middachtenweg en de Moerweg.
Jan Luykenlaan: het gebied omsloten door en inclusief Moerweg, Erasmusweg, Loevesteinlaan en de Melis Stokelaan.

Leyenburg: het gebied tussen en met inbegrip van Dedemsvaartweg, Escamplaan, Veenendaalkade, Driebergenstraat, Vreeswijkstraat, Leyweg en Zuidwoldestraat en het gebied tussen en met inbegrip van Vreeswijkstraat, het gedeelte tussen Loevesteinlaan en Soestdijksekade en Soestdijksekade, het gedeelte tussen Volendamlaan en de Vreeswijkstraat.

Rustenburg/Oostbroek: het gebied omgeven door en inclusief Loosduinsekade, De La Reyweg en Soestdijksekade, met inbegrip van Veluweplein en het Soestdijkseplein.

Bouwlust/Vrederust: het gebied omgeven door en inclusief Meppelweg, Dedemsvaartweg, Erasmusweg en de Beresteinlaan.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *