+0 - 0  by /0 comments

Bandleden Golden Earring benoemd tot ereburgers Den Haag

Het Haagse college van Burgemeester en Wethouders heeft de bandleden van de Golden Earring de Gouden Erepenning toegekend. Ze ontvangen de hoogste gemeentelijke onderscheiding voor hun grote (inter-)nationale successen vanaf de oprichting van de band (1961). Met hun successen heeft de band bijgedragen aan de bekendheid van Den Haag als muziekstad. Met het toekennen van de erepenning zijn de bandleden ook benoemd tot ereburgers van de stad.

De kiem voor de band werd in 1961 gelegd vlakbij het Haagse Zuiderpark. Eerder maakte de gemeente Den Haag bekend dat er in dat park een brug naar de band wordt vernoemd.

Burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen: “Veel Hagenaars en Hagenezen bewaren warme en persoonlijke herinneringen aan de Golden Earring. Daarom klonk op 11 maart uit veel Haagse ramen het nummer Radar Love. Met de benoeming tot ereburger krijgen de bandleden de waardering die zij verdienen.”

Lange tijd was de Golden Earring de oudste actieve rockband van Nederland en één van de langst bestaande bands van de wereld. De Golden Earring is bekend van onder andere nummers als Radar Love, Twilight Zone en When the lady smiles.

Vanwege de omstandigheden en in overleg met de bandleden wordt de erepenning niet persoonlijk overhandigd. Rob Gerritsen, manager van de Golden Earring laat namens de band weten: “Het ereburgerschap is een mooie waardering voor de Golden Earring. We zijn gestart in de kleine podia in Den Haag. Daarna hebben we vele andere nationale en internationale podia mogen betreden. Den Haag is altijd onze thuisbasis gebleven.”

De Gouden Erepenning en het ereburgerschap is voor mensen die iets bijzonders gedaan hebben voor de stad en de Haagse bevolking. Het college van burgemeester en wethouders kan mensen voordragen voor deze prijs. De Gouden Erepenning is voor het laatst uitgereikt aan Johan Remkes in juli 2020 bij zijn afscheid als waarnemend burgemeester van Den Haag.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *