+0 - 0  by /0 comments

Den Haag gaststad nieuw internationaal beachvolleybaltoernooi

Het eerste indoor World Tour beachvolleybaltoernooi ter wereld is in 2017, 2018 en 2019 in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. In 2018 en 2019 start het toernooi hier zelfs. 

De komst van het internationale toernooi naar Den Haag is bekend gemaakt in Rio de Janeiro door onder andere FIVB voorzitter Dr. Ary Graça en wethouder Rabin Baldewsingh.

1e internationale evenement in Sportcampus
Het beachvolleybaltoernooi is het 1e internationale evenement dat in de nieuwe Sportcampus Zuiderpark gehouden wordt. In de nieuwe sportcampus krijgt Beach Volleybalteam Nederland de beschikking over een beachsporthal met 6 beachvolleybalvelden.

De nieuwe beachsporthal maakt het mogelijk internationale indoor evenementen in Den Haag te organiseren. De beachsporthal in de sportcampus is daarmee een mooie aanvulling op het semipermanente beachstadium op het sportstrand van Scheveningen.

Beachvolleybal in Den Haag
Den Haag zet zich al jaren in voor beachvolleybal. Sinds 2007 werkt de stad intensief samen met de Nederlandse Volleybalbond Nevobo.

In samenwerking met Nevobo werden eerder in Den Haag belangrijke beachvolleybal evenementen georganiseerd als:
– het EK
– het WK
– en diverse world tours.

Wethouder Rabin Baldewsingh: “Ik ben er enorm trots op dat de start van dit wereldtoernooi naar Den Haag komt! Beachvolleybal is een belangrijke sport voor onze stad en past uitstekend bij onze ambities als sportstad aan zee. Dankzij deze overeenkomst is Den Haag voor beachvolleybal straks niet alleen dé stad van Nederland maar ook van de wereld.”

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *