+0 - 1  by /0 comments

Ernstige overlast door fout parkeren

De laatste tijd komen er bij Milieubeheer heel veel meldingen binnen van volle Ondergrondse Restafval Containers (oracs) in de wijk. Dat is heel vervelend, want volle oracs veroorzaken bijplaatsingen. Deze zakken worden opengescheurd door de meeuwen met zwerfafval tot gevolg. Sommige straten zijn daardoor bezaaid met afval.
Dat willen we natuurlijk niet!

Milieubeheer en andere partners hebben uitgezocht wat hier aan de hand is. De oracs moeten namelijk twee keer per week geleegd worden. Het blijkt dat de grote wagen van HMS regelmatig straten niet in kan rijden door het parkeren op hoeken. Ook staan er regelmatig auto’s geparkeerd voor de oracs. Hierdoor kan HMS de oracs niet bereiken en worden ze niet geleegd.
Het gaat dan vooral om de oracs in de volgende straten:

–       Nunspeetlaan
–       Harderwijkstraat
–       Doorwerthstraat
–       Heelsumstraat
–       Hattemlaan
–       Wapenveldestraat
–       Kootwijkstraat
–       Breukelensestraat

Met Haagse Milieu Services (HMS) en Handhaving zijn afspraken gemaakt dat er gehandhaafd gaat worden op foutparkeerders, met name in bovengenoemde straten. We weten dat de parkeerdruk in de wijk heel erg hoog is, maar door het blokkeren van straten door hoekparkeren of het parkeren voor oracs vervuilt de wijk heel erg en daar hebben alle bewoners last van.

Samen houden we de wijk schoon!

M.B.M. Verhaar
Milieubeheer Stadsdeel Escamp

+ 0 - 1

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *