+0 - 0  by /3 comments

Geen folders meer zonder ja-ja sticker in Den Haag

Inwoners van Den Haag krijgen vanaf 1 juli alleen nog ongeadresseerd reclamedrukwerk als ze aangeven dat te willen met een Ja/Ja-sticker op de brievenbus. Hiermee wil de gemeente papierverspilling tegengaan. Want deze reclames belanden vaak ongelezen bij het oud papier of in het restafval.

Een aantal vormen van ongeadresseerd reclamedrukwerk vallen buiten de nieuwe maatregel. Bijvoorbeeld huis-aan-huisbladen en berichten van de gemeente of van een netbeheerder. De huidige Nee/Nee-sticker en Nee/Ja-sticker blijven gewoon geldig.

Stickers ophalen of per post ontvangen
De Ja/Ja-stickers kunnen gratis opgehaald worden bij de stadsdeelkantoren in Escamp (Leyweg), Haagse Hout, Laak en Centrum (stadhuis Spui) of per post opvragen via jajasticker@denhaag.nl

Melding ongewenst reclamedrukwerk
Inwoners die wel nog ongeadresseerd reclamedrukwerk krijgen zonder ja-ja sticker kunnen dat melden bij de gemeente. Zijn er veel meldingen over 1 bedrijf? Dan krijgt het bedrijf een waarschuwing. Vanaf 1 september start de gemeente met handhaven en Bij een nieuwe overtreding kan de gemeente een boete opleggen. Dit geldt voor zowel adverteerders als verspreiders van het ongewenste reclamedrukwerk.

Papier besparen
Met de nieuwe maatregel wil de gemeente papierverspilling tegengaan. Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld huishouden in Nederland elk jaar ongeveer 34 kilo papier aan reclame krijgt. Dat zijn ongeveer 30 folders per week.

+ 0 - 0

3 comments

 1. Miranda Kers

  Wij wonen op Margarethaland 405 en krijgen sinds december geen folders meer, terwijl wij wel een ja/ja-sticker op onze bus hebben.
  Graag ontvangen wij weer folders.

 2. Miranda Deekman

  Wij wonen op Margarethaland 405 en krijgen sinds december geen folders meer, terwijl wij wel een ja/ja-sticker op onze bus hebben.
  Graag ontvangen wij weer folders.

 3. Isaline Mulder

  Ik zou wel graag de folders willen inde bus.Oa jumbo Lidl AH COÖP ACTION KRUIDVAT TREKPLEISTER.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *