+0 - 0  by /0 comments

Gemeente neemt extra maatregelen armoedebestrijding

Voor kinderen en ouderen in armoede en Hagenaars die net boven de inkomensgrens zitten, neemt de gemeente extra maatregelen. Om armoede in Den Haag te bestrijden, besteedt de gemeente in 2017 € 68,8 miljoen. Dit is bijna € 5 miljoen meer dan in 2016.
De gemeente besteedt het geld onder andere aan:
– gelijke kansen voor kinderen
– participatie van ouderen
– tegengaan van schulden

Mogelijkheden voor kinderen
Er wordt in 2017 meer dan € 10 miljoen besteed aan kinderen in armoede. De gemeente maakt samen met Stichting Leergeld op basis van de behoeftes van kinderen meer voor hen mogelijk. Voorbeelden zijn een gratis ID-kaart voor 14-jarigen en een kleding- en speelgoedtegoed. Ook wordt de wachtlijst gratis fietsen voor jongeren die in armoede leven, weggewerkt.

Regeling voor ouderen
Ouderen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een Ooievaarspas. Ook in 2017 kunnen zij daarmee gebruikmaken van gratis openbaar vervoer en deelnemen aan sport-, cultuur- en recreatie-activiteiten. Daarnaast krijgen 65-plussers met een Ooievaarspas korting op een maaltijdvoorziening en op een tablet en bijbehorende cursus. Ouderen die net te veel inkomsten hebben om de pas te krijgen maar van wie het inkomen niet omhoog gaat, kunnen gebruikmaken van een nieuwe regeling. Ongeveer 3.000 oudere Hagenaars kunnen hierdoor de Ooievaarspas en het gratis openbaar vervoer blijven gebruiken.

Extra jaar Ooievaarspas
Voor mensen die meer geld zijn gaan verdienen maar toch nog een tegemoetkoming nodig hebben, komt er ook een nieuwe regeling. Deze groep van meer dan 8.000 Hagenaars mag een jaar extra gebruikmaken van de Ooievaarspas en van de voorzieningen voor hun kinderen.

Meer informatie
Een grote groep Haagse burgers (ruim 54.000 huishoudens) leeft van een laag inkomen, onder wie 23.700 kinderen en ruim 14.000 65-plushuishoudens. Hun inkomen bepaalt van welke voorzieningen van de gemeente zij gebruik kunnen maken. Daardoor kan iedere Hagenaar die het nodig heeft, profiteren van deze voorzieningen.
Meer informatie over welke voorzieningen er zijn, staat op de pagina Ooievaarsregelingen voor mensen met een minimuminkomen.
Lees meer over het beleid van de gemeente in de Schulden- en armoedebrief 2017 op de website van de gemeente: http://www.denhaag.nl

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *