+0 - 0  by /0 comments

Haagse Markt weer helemaal open op alle reguliere dagen

De Haagse Markt gaat weer open op de gebruikelijke dagen maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Dat maakt wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte) vandaag bekend. Tot nu toe was de Haagse Markt weliswaar geopend, maar in kleinere vorm. In overleg met de marktkooplieden is besloten dat we weer teruggaan naar de omvang en het ritme van voor de coronacrisis. Uiteraard gelden er nog steeds aanpassingen om de afstand van 1,5 meter te waarborgen. Veiligheid en volksgezondheid staat voorop.

Hilbert Bredemeijer: “Deze stap is fijn voor buurtbewoners en bezoekers, maar vooral ook voor alle marktkooplieden die zich, zo goed en zo kwaad als het ging, door de afgelopen maanden heen hebben geslagen. Goed dat zij eindelijk weer verder kunnen met doen waar zij goed in zijn: ondernemen.”

Nu het aanbod van de Haagse Markt weer verder is uitgebreid, blijft het nog steeds een markt met maatregelen om de RIVM-richtlijnen te waarborgen, zoals een verplichte looproute en een controle bij de ingang. Er zijn vier ingangen en vier uitgangen. Zo hoeven bezoekers niet het hele terrein over om hun inkopen te doen. Wethouder Hilbert Bredemeijer doet de oproep aan alle marktbezoekers om vooral die belangrijke 1,5 meter afstand te blijven houden. Dat maakt zakendoen op de Haagse Markt voor iedereen prettiger tijdens deze coronacrisis.​

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *