+0 - 0  by /0 comments

Inbrekers houden niet van licht

Hoewel de herfst net begonnen is, is deze week het winteroffensief tegen woninginbraken van start gegaan. In de donkere maanden houden agenten samen met de gemeente en buurtpreventieteams steekproefsgewijs preventieacties.

Ze lopen bij schemer door een wijk waar veel wordt ingebroken en stoppen bij onverlichte woningen een brief met de preventieflyer ‘Licht zet inbrekers in het zicht’ in de bus.

Goed zicht en sociale controle
Naast een duidelijke toename in de wintermaanden tonen de inbraakcijfers ook een verschuiving van het tijdstip waarop inbrekers hun slag slaan. In de wintermaanden wordt namelijk meer in de avonduren ingebroken, terwijl ’s zomers inbrekers brutaler lijken te zijn en de middag de voorkeur heeft. Daarom wordt de campagne ‘Licht zet inbrekers in het zicht’ gehouden, die bewoners wijst op het risico dat zij in de donkere uren lopen om slachtoffer te worden van inbraak in hun woning.

Licht, zicht, tijdschakelaars en sociale controle kunnen er voor zorgen dat inbrekers uw huis links laten liggen. Daarnaast zijn goede sloten op ramen en deuren nooit een overbodige luxe.

Bel 1-1-2
Zie u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met de omschrijving van de daders en de vluchtrichting van de auto of scooter komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid.
Meer tips zijn te lezen op maak het ze niet te makkelijk.nl

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *