+0 - 0  by /0 comments

Kom naar de Aardgasvrij-beurs 30 september

Op zondag 30 september 2018 organiseert de gemeente de Aardgasvrij-beurs in het stadhuis van 12.00 tot 17.00 uur. U krijgt tips over wat u nu al kunt doen om aardgasvrij te wonen en/of te werken.

De toegang tot de beurs is gratis en u kunt het stadhuis binnenlopen wanneer u wilt. Lees wat u allemaal kunt doen op de Aardgasvrij-beurs.

Koken op inductie
Een 1e stap naar aardgasvrij wonen is de overstap naar inductie koken. Probeer het koken op inductie zelf uit of laat u verrassen door de kookkunsten van chefkok Robin.

Isoleren van uw woning
Een goede voorbereiding op aardgasvrij wonen en werken is het isoleren van uw woning of bedrijfspand. U krijgt tips over hoe u dit kunt doen en financieren, wat de kosten zijn en of er subsidies zijn.

Zelf energie opwekken
U kunt zelf energie opwekken door zonnepanelen bijvoorbeeld. U kunt te weten komen hoe u de panelen kunt installeren en hoe u deze kunt financieren.

Andere manieren om uw huis te verwarmen
Zonder aardgas kan uw woning ook verwarmd worden, bijvoorbeeld door een warmtenet of een warmtepomp. U kunt zich laten informeren over passende oplossingen.

Zelf doen of laten doen?
Gaat u zelf aan de slag? Of laat u de aanpassingen aan uw woning liever aan specialisten over? Er zijn diverse organisaties aanwezig die u hierover kunnen adviseren.

Samen met anderen
Verschillende wijkverenigingen en stichtingen zijn al gestart met de voorbereiding op aardgasvrij wonen en werken. Laat u inspireren door de verhalen van bewoners en ondernemers.

Aardgasvrij werken
Ook bedrijven gaan van het aardgas af. Vraag informatie op over de gratis energiescan en wat u als ondernemer nog meer kunt doen.

Deelnemende organisaties
Op de beurs zijn veel verschillende organisaties aanwezig zoals de gemeente, installatiebedrijven, het regionaal energieloket, banken, duurzame werkorganisaties en adviesbureaus voor VvE´s.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *