+0 - 0  by /0 comments

Laat uw tuinafval gratis ophalen tijdens de takkenroute.

 

Het is weer tijd voor de Haagse takkenroute. Van 4 oktober tot en met 12 november 2021 haalt de gemeente gratis uw snoeihout en takken op. U kunt hiervoor nu een afspraak maken.

U kunt een afspraak maken via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen of via het Klantcontactcentrum van de gemeente.

Hoe biedt u het aan?

  • Bind het snoeihout samen. Maak het pakket niet langer dan 1,2 meter.
  • Boomstammen en takken mogen maximaal een doorsnede van 20 centimeter hebben.
  • Bied uw snoeihout voor 7.45 uur aan langs de weg op de dag van uw afspraak.

Waarom snoeihout en takken apart aanbieden?

Van uw tuinafval wordt compost gemaakt. Deze compost wordt gebruikt voor tuinen en parken. Door uw tuinafval apart aan te bieden, werkt u mee aan een beter milieu. Het hele jaar door kunt u snoeiafval ook als grofvuil aanbieden. Maar dan biedt u het aan als ‘brandbare materialen’. De takken worden dan verbrand. Alleen van het snoeihout van de Haagse takkenroute maakt de gemeente compost. De takkenroute is er 2 keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar.

Klein snoeiafval en bladeren

Klein snoeiafval en bladeren kunt u in de gft-container (kliko) doen. Heeft u veel afval en/of helpt u mee met het opruimen van bladeren op straat? Vraag dan een 2e gft- container aan via de pagina Minicontainer (kliko) aanvragen of teruggeven. Hier vindt u ook de voorwaarden voor deze extra gft-container.

Afspraak verzetten of afzeggen

Een afspraak kunt u uiterlijk 1 dag van tevoren verzetten of afzeggen. Bel hiervoor voor 10.00 uur met 14 070. Afzeggen op de dag van de afspraak kan niet. De chauffeurs zijn dan al onderweg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Afval.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *