+0 - 0  by /0 comments

Let op papiertjes tussen de deur

In de zomer gaan veel mensen op vakantie. Om te achterhalen of mensen op vakantie zijn maken inbrekers gebruik van een oude truc. Zij plaatsen een papiertje of stokje tussen de deur en deurpost of in het slot. Ook een plakbandje op de deurbel is een veel voorkomende truc. Als het er ’s avonds of ’s nachts nog steeds zit weet de inbreker dat er niemand thuis is gekomen.

Gaat u op vakantie? Licht uw buren in en vraag of zij dagelijks uw woning op papiertjes willen controleren. Blijft u deze zomer thuis, let dan ook op het huis van uw buren. Ziet u ergens een papiertje zitten? Laat dit dan zitten en waarschuw meteen de politie.

Hieronder vindt u meer tips om woninginbraak te voorkomen.

Papiertjes2Niet thuis? Licht aan!
Laat licht branden zodat het lijkt alsof u thuis bent. Of gebruik tijdschakelaars als u langere tijd van huis bent. Zorg ook voor goede buitenverlichting en snoei of verwijder struiken waarachter een inbreker zich kan verbergen. Dieven staan niet graag in het licht.

Dagje weg? Ramen en deuren op slot!
Sluit ramen en deuren goed af en doe ze ook op slot. Ook al bent u maar even weg naar de buren of de hond uit laten. Zorg voor goed hang- en sluitwerk dat voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De kans dat er bij u wordt ingebroken, is dan vele malen kleiner. Een PKVW-erkend bedrijf kan u adviseren en de beveiliging ook voor u uitvoeren.

Voorkom opklimming
Zet ladders, vuilcontainers en andere voorwerpen waarop dieven kunnen klimmen weg of zet ze vast.

Op vakantie? Licht de buren in
Vertel buren die u vertrouwt over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de gordijnen te openen en het licht aan te doen.

Iets verdachts? Bel direct 112!
Let naast uw eigen woning ook op dat van de buren. De politie kan onmogelijk overal zijn, maar buren zijn vrijwel altijd in de buurt. Zo valt het u waarschijnlijk direct op wanneer er iets niet in orde is in of rondom de woning van uw buren tijdens hun afwezigheid. Bel altijd de politie via 112 als u de situatie niet vertrouwt. Ziet u iets vreemds of verdachts, let dan op het signalement van de persoon, bijzondere kledingkenmerken en eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken). Deze informatie is van groot belang om een dader te kunnen opsporen.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *