+0 - 0  by /0 comments

Penslotactie Oostbroek-Zuid

 

Binnenkort gaat er een nieuw initiatief starten in Oostbroek-Zuid vanuit afdeling Veiligheid van de Gemeente Den Haag.

In Oostbroek worden helaas meer woninginbraken gepleegd dan in omliggende buurten. Zo zijn er in 2016 bij de politie 85 woninginbraken (incl. pogingen) geregistreerd vanuit Oostbroek (Noord en Zuid).
Een inbraak is altijd een ingrijpende ervaring en daarom probeert de gemeente Den Haag, samen met de politie het aantal inbraken terug te dringen. Een van de acties is het aanbieden van een penslot.

Vanuit politiecijfers blijkt dat het grootste gedeelte van de woninginbraken binnen Oostbroek worden gepleegd door het verbreken van de voordeur.
Hierbij wordt de voordeur ingedrukt. Vaak door een voet te plaatsen tegen het onderste gedeelte van de deur, hierdoor verbreekt men uiteindelijk de voordeur. Door het monteren van een penslot op dit gedeelte van de voordeur neemt de kans dat een inbreker op deze wijze toegang krijgt tot de woning flink af.

In week 36 ( 4 september) wordt in een gedeelte van Oostbroek-Zuid (de la Reyweg, Soestdijksekade, Dierenselaan, Apeldoornselaan) een brief verspreid waarin de bewoners hierover geïnformeerd worden.
De bewoners binnen het projectgebied kunnen in het bezit komen van een penslot (één per woning, alleen voor binnen het projectgebied). Het penslot, inclusief het monteren, is niet gratis maar wordt aangeboden voor € 37.50.
De bewoner dient dit te betalen aan de monteur.

Afhankelijk van de respons kan het zijn dat de Gemeente deze actie zal herhalen, maar dit wordt eind oktober bekeken.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *