+0 - 0  by /0 comments

Prijs voor het beste Haagse Sportinitiatief

Door welk initiatief gaan Hagenaars die nu te weinig bewegen sporten? De gemeente is op zoek naar creatieve en inspirerende ideeën. Haagse organisaties met het beste idee winnen een geldbedrag om hun Haags Sportinitiatief uit te voeren.

Het doel van het Haags Sportinitiatief is om Hagenaars die nu niet voldoende bewegen aan te moedigen actief te worden. Bijvoorbeeld ouderen, mensen met een beperking, meisjes van niet-westerse afkomst of Hagenaars met een laag inkomen. De gemeente zoekt initiatieven die ervoor zorgen dat zij regelmatig gaan bewegen of sporten, het liefst elke week.

Sportinitiatief insturen
Alleen non-profitorganisaties kunnen een Haags Sportinitiatief insturen. Denk aan sportverenigingen, welzijnsorganisaties, stichtingen en wijkberaden. Dat kan door het formulier op www.haagssportinitiatief.nl voor 27 mei 12.00 uur in te vullen. Op die website staan ook de voorwaarden.

Te winnen bedrag
De beste initiatieven komen in aanmerking voor een bijdrage van maximaal € 10.000. Heeft een initiatief maar € 500 nodig? Dan kan dat ook. Het te winnen bedrag hangt af van wat passend en nodig is voor het initiatief. Het initiatief moet in de toekomst ook zonder bijdrage van de gemeente kunnen blijven bestaan en georganiseerd kunnen worden.

Haags Sportinitiatief
Beoordeling en stemmen
Haagse organisaties kunnen tot 27 mei 12.00 uur een idee inzenden. De gemeente toetst of het sportinitiatief voldoet aan de voorwaarden (zie de website www.haagssportinitiatief.nl). Alle goedgekeurde ideeën komen op 1 juni op de website van het Haags Sportinitiatief te staan, onderverdeeld in categorieën.

Vanaf 1 juni kan iedereen online stemmen op zijn of haar favoriete sportinitiatief. Stemmen kan ook tijdens de finale van de Stadsspelen op 5 juni. De gemeente beloont de initiatieven die in elke categorie de meeste stemmen hebben gekregen. Als er daarna nog budget over is, wordt dit op basis van de uitkomst verdeeld over de andere initiatieven. Aan het einde van de finale van de Stadsspelen op 5 juni maakt wethouder Baldewsingh (Sport) de winnaars bekend.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *