+0 - 0  by /0 comments

Promotiecampagne waardering mantelzorgers en vrijwilligers

Mantelzorgers en vrijwilligers mogen ook in 2016 een waardering uitkiezen in de webwinkels van gemeente Den Haag. Om zoveel mogelijk mantelzorgers en vrijwilligers hierop te attenderen organiseert de gemeente de komende maanden een promotietour door tien wijken. 

De eerstvolgende data zijn:
– zaterdag 25 juni in de Vruchtenbuurt tijdens het evenement ‘Proef de Zomer’,
– zaterdag 2 juli tijdens het Zeeheldenfestival in het Zeeheldenkwartier
– zondag 3 juli tijdens de Home Made Market op de Frederik Hendriklaan.

Mantelzorgers en vrijwilligers krijgen ook informatie via wijkkranten, Facebookpagina’s van wijken en de websites van de wijkberaden.

U heeft ’t verdiend
Mantelzorgers en vrijwilligers leveren een onmisbare bijdrage voor de bewoners in de wijken. Zij doen belangrijk werk en dat verdient een waardering. Door de wijken in te gaan wil de gemeente zoveel mogelijk van de ongeveer 100.000 mantelzorgers en 135.000 vrijwilligers bereiken. Deze tour door Haagse wijken is een voortzetting van de campagne ‘U heeft ’t verdiend!’, die in oktober en november 2015 is gestart. Ruim 7.000 mantelzorgers en vrijwilligers kozen vorig jaar al iets moois uit in de webwinkels.

Webwinkels vol waardering
Alle Haagse mantelzorgers en vrijwilligers krijgen een tegoed voor een webwinkel. Dit tegoed kan in 2016 worden besteed aan:
– leuke (Haagse) producten
– cadeaubonnen
– een dagje uit
– vervoer
– hulp in en om het huis.

Het tegoed kan aan meerdere cadeaus worden besteed. Zo kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld met 3 personen een dagje naar Madurodam of samen een driegangenmenu eten. Vrijwilligers kunnen kiezen voor een tegoedbon van Rituals of Dille en Kamille, zwemmen in 1 van de Haagse zwembaden, naar de film gaan of naar een voorstelling in het Circustheater in Scheveningen.

Registratie
Na inloggen of registratie op http://www.denhaagmantelzorg.nl/webwinkel voor mantelzorgers of http://www.denhaagdoet.nl/webwinkel voor vrijwilligers, ontvangen zij het tegoed voor hun waardering. Het complete assortiment van de webwinkels is te bekijken op de beide sites.

Hulp bij registratie
Voor hulp bij het registreren kunnen vrijwilligers en mantelzorgers bellen met de servicetelefoon via telefoonnummer (070) – 3024419 (maandag tot en met vrijdag, 09.00-17.00 uur) of langsgaan bij een van de gemeentelijke Servicepunten in de stad.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over mantelzorg en vrijwilligerswerk op de pagina
http://www.denhaag.nl/home/bewoners/werk-zorg-en-welzijn/zorg-voor-elkaar.htm

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *