+0 - 0  by /0 comments

Soestdijkseplein weer open voor verkeer

De werkzaamheden om het Soestdijkseplein verkeersveiliger te maken zijn ruim 2 weken eerder afgerond

Goed nieuws voor alle weggebruikers. Het Soestdijkseplein gaat vanavond vanaf 19.00 uur, ruim twee weken eerder dan gepland, weer open voor al het verkeer. De werkzaamheden om het Soestdijkseplein verkeersveiliger te maken, zijn afgerond. Wethouder Robert van Asten, Mobiliteit is blij met het resultaat: “Het Soestdijkseplein is door de aanleg van vrijliggende fietspaden, veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en het instellen van éénrichtingsverkeer nu overzichtelijker, fietsvriendelijker en verkeersveiliger.”

De rotonde was druk en onoverzichtelijk en dat was met name voor fietsers zeer onveilig. Door de herinrichting van het Soestdijkseplein is dit nu opgelost. Op de nieuwe rotonde zijn minder afritten en er is meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Tegelijk met deze werkzaamheden is een deel van de riolering op het plein vervangen. Door de rioleringswerkzaamheden te combineren met de herinrichting hoeft het plein maar één keer open.

De werkzaamheden begonnen op 6 juli en zouden duren tot 29 augustus 2020. Door het Soestdijkseplein helemaal af te sluiten en af en toe lange dagen te maken, konden de werkzaamheden eerder worden afgerond. Het straatwerk is door de extreme hitte nog niet helemaal afgemaakt. Hier wordt komende week nog aan gewerkt, maar dit heeft geen invloed op de openstelling voor het verkeer. Ook wordt er nog rood asfalt aangebracht op een deel van het fietspad. Fietsers kunnen het fietspad wel gewoon gebruiken. Het planten van de bomen, planten en struiken zal uitgevoerd worden in het plantseizoen, later in de herfst van dit jaar.

Let op! Bus 25 en 26 blijven omrijden tot 31 augustus via het Veluweplein, en stoppen bij de tijdelijke bushalten in de Vreeswijkstraat en Kempstraat.

De belangrijkste veranderingen:
• De verbinding voor autoverkeer op de Zuiderparklaan en de Schaarsbergenstraat is weggehaald.
• Er zijn vrijliggende fietspaden tussen de Zuiderparklaan en de Soestdijksekade en op het Soestdijkseplein aangelegd.
• De 2 delen van de Soestdijksekade (de woonstraatjes) ten noorden van het Laakkanaal zijn nu eenrichtingsverkeer.
• Het aantal afslagen op het Soestdijkseplein is verminderd. Dat is gedaan door het instellen van eenrichtingsverkeer op de Soestdijksekade – Maarseveensestraat en vanaf de Uddelstraat richting Soestdijkseplein, op het deel ten noorden van het Laakkanaal.
• Opnieuw inrichten van oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers
• Fietsers hebben nu voorrang.
• Aanleggen van extra lange bushaltes in de Schaarsbergenstraat.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *