+0 - 0  by /0 comments

Subsidie voor welzijn in de wijk ook in 2021

Welzijnswerk zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen. Nu is het extra belangrijk dat mensen elkaar steunen. De afgelopen jaren was er subsidie voor bijzondere en vernieuwende activiteiten in wijken. Ook in 2021 gaat de gemeente hiermee door.

Plannen om het welzijn in de wijk op een nieuwe of andere manier te verbeteren kunnen subsidie krijgen. Er is € 645.000 beschikbaar voor bestaande welzijnsorganisaties en hetzelfde bedrag voor andere aanvragers. Aanvragen kan vanaf 1 april 2021.

Het maximumbedrag dat door 1 aanvrager kan worden aangevraagd is € 100.000. Dat mag worden verdeeld over verschillende plannen.

Voorwaarden

Organisaties die nu geen welzijnsorganisatie zijn, mogen maximaal 25 werknemers voltijd (fte) in vaste dienst hebben. Ook moet de organisatie een rechtsvorm zijn, zoals bijvoorbeeld een stichting of een zzp’er.

Het plan zelf helpt een maatschappelijk probleem in de wijk op te lossen. Ook moet het passen bij 1 of meer welzijnsdoelen van de gemeente. Plannen die zijn ontstaan vanuit de coronacrisis kunnen ook meedoen.

De activiteiten moeten starten voor 1 januari 2022.

Meer over de subsidie

Bekijk de pagina Subsidie voor innovatieve en en wijkgerichte welzijnsinitiatieven aanvragen voor meer informatie. Daar vindt u ook het aanvraagformulier.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *