+0 - 0  by /0 comments

Surveillance overlast afval in Rustenburg-Oostbroek

Sinds maandag 12 september 2016 surveilleren handhavers van de gemeente in de wijk Rustenburg-Oostbroek extra op het juist aanbieden van huisvuil. De gemeente ontvangt klachten over het plaatsen van afval naast de afvalcontainers. De controles worden onaangekondigd herhaald. 

De handhavers gaan zowel herkenbaar in uniform als in burgerkleding te werk. Ze geven informatie, gaan met mensen in gesprek over overtredingen en delen zo nodig een bon uit.
Naast het verkeerd aanbieden van afval, letten de handhavers ook andere zaken die tot overlast leiden, zoals fout geparkeerde voertuigen en hondenpoep. Een handhaver mag mensen staande houden, identiteiten controleren, bekeuringen uitschrijven en personen aanhouden die worden verdacht van een strafbaar feit.

Uw bijdrage aan een schone wijk
Buurtbewoners kunnen hun wijk zelf ook schoon en leefbaar houden door:
• afval in de restafvalcontainer te stoppen
• een volle container te melden via www.denhaag.nl/meldingen
• grofvuil naar een afvalbrengstation te brengen of te bellen met 14070 voor een afspraak
• karton en papier in de papierbak te gooien
• gebruikte spullen aan de Kringloopwinkel te geven.

Boete
Met het verkeerd aanbieden van afval riskeert u een boete van €140,- . Meer informatie over het aanbieden van afval vindt u op www.denhaag.nl/afval.

Ideeën
Heeft u nog goede ideeën voor de wijk? Deze kunt u kenbaar maken op onze site.

Bewonersbrief
Bewoners van Rustenburg-Oostbroek hebben een brief gekregen van de gemeente. Deze brief kunt u downloaden op  http://www.denhaag.nl

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *