+0 - 0  by /0 comments

Tweede ronde Haags Sportinitiatief van start

De gemeente Den Haag gaat ook in het najaar weer op zoek naar creatieve en inspirerende ideeën die ervoor zorgen dat Hagenaars die te weinig bewegen meer gaan sporten. De eerste ronde in mei en juni 2016 heeft mooie initiatieven opgeleverd. Op 6 september 2016 start de tweede ronde van dit jaar. Meer informatie over het indienen van ideeën staat op http://www.haagssportinitiatief.nl.

Haagse organisaties en inwoners kunnen de komende maanden weer een bijdrage vragen voor een plan dat inwoners van onze stad aan het bewegen krijgt. De beste initiatieven komen in aanmerking voor een bijdrage van maximaal € 10.000. Heeft een initiatief maar € 500 nodig? Dan kan dat uiteraard net zo goed.

Creativiteit
De gemeente wil met het Haags Sportinitiatief de creativiteit, inspiratie en energie uit de Haagse samenleving stimuleren. Het doel van het Haags Sportinitiatief is dan ook om Hagenaars die nu niet voldoende bewegen aan te moedigen actief te worden. In 2016, 2017 en 2018 is er jaarlijks 190.000 euro  beschikbaar voor de favoriete Haagse Sportinitiatieven.

Wethouder Rabin Baldewsingh gaf in het voorjaar van 2016 het startschot voor dit project. Twaalf sportinitiatieven ontvingen in juni een bijdrage om inactieve Hagenaars, zoals bijvoorbeeld ouderen (65+), mensen met een beperking en inwoners van niet westerse afkomst te activeren. Er is in deze tweede ronde nog 130.000 euro beschikbaar voor goede initiatieven.

Meedoen en stemmen voor deze ronde
Haagse organisaties kunnen voor deze tweede ronde tot 4 november 12.00 uur een idee via www.haagsportinitiatief.nl inzenden. De gemeente toetst vervolgens of het ingediende Haags Sportinitiatief aan de criteria voldoet. Alle ‘goedgekeurde’ ideeën worden op 21 november op deze zelfde site  gepresenteerd en iedereen kan vanaf dan online stemmen op hun favoriete sportinitiatief in de drie categorieën (tot 2.500 euro, 2.500 euro tot 7.500 euro en 7.500 euro tot 10.000 euro). In december 2016 wordt bekend gemaakt welke  Haagse Sportinitiatieven een geldbedrag winnen.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *