+0 - 0  by /0 comments

Werkzoekende jongeren aan de slag bij strandtenthouders

De Servicepunten Arbeid hebben in de wijken Laak, Escamp en Schilderswijk zo’n 26 jongeren aan een baan geholpen bij 1 van de Haagse strandtenten.

De strandhouders kampten met een tekort aan personeel. Door een ‘speedmeet’ te organiseren helpt de gemeente hen aan gemotiveerde werknemers.

Actief jongeren opgeroepen
Medewerkers van de Servicepunten Arbeid hebben actief jongeren opgeroepen van wie het profiel goed aansluit bij de werkzaamheden bij de strandtenten. Dit initiatief past bij het doel van de Servicepunten Arbeid om jongeren tussen 18 en 27 jaar die moeilijk zelf aan werk kunnen komen, te begeleiden naar werk of school. De opkomst was hoog met 50 kandidaten, ook dankzij de samenwerking met organisaties in de wijk als Stichting To-the-Point, MJG, Zebra Welzijn en stichting MOOI.

Sollicitatiegesprekken met het Horecateam
De jongeren voerden de sollicitatiegesprekken met medewerkers van het Horecateam van het Werkgeversservicepunt Den Haag en met partner INTRO. Omdat werken op het strand vaak kortlopende banen zijn (seizoenswerk), krijgen de geselecteerde kandidaten en de kandidaten die geen werk hebben gevonden aandacht van de accountmanagers van de Servicepunten Arbeid.

Servicepunten Arbeid
De gemeente is met de Servicepunten Arbeid fysiek aanwezig in de Haagse wijken met de hoogste jeugdwerkloosheid. Met deze wijkgerichte aanpak wil de gemeente in nauwe samenwerking met partners in de stad, de jeugdwerkloosheid in Den Haag aanpakken. Inmiddels zijn al veel jongeren naar school of werk geholpen. Zo nodig kunnen jongeren ook hulp krijgen bij problemen zoals schulden, moeilijke gezinssituaties of bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *