+0 - 0  by /0 comments

Zo maakt u het inbrekers moeilijk

De zomerperiode staat voor de deur. Een tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit. Helaas ook een tijd waarin veel inbrekers toeslaan, blijkt uit de cijfers van de politie. Lees de tips hoe u het inbrekers lastig kunt maken. 

Helaas slaan inbrekers Den Haag niet over. Het voorkomen van woninginbraak heeft grote prioriteit in Den Haag. De gemeente werkt hieraan samen met de politie en andere partners. Dit doet zij door het geven van voorlichting en het houden van preventieacties zoals het aanbrengen van anti-kerntrekbeslag bij woningen waarbij dat nodig is.

Inbrekers slaan vaker toe als er zichtbaar niemand thuis is of als er bijvoorbeeld een raam open staat. Met deze tips maakt u het inbrekers moeilijk.

Niet thuis? Licht aan!
Laat licht branden zodat het lijkt alsof u thuis bent. Of gebruik tijdschakelaars als u langere tijd van huis bent. Zorg ook voor goede buitenverlichting en snoei of verwijder struiken waarachter een inbreker zich kan verbergen. Dieven staan niet graag in het licht.

Dagje weg? Ramen en deuren op slot!
Sluit ramen en deuren goed af en doe ze ook op slot. Ook al bent u maar even weg naar de buren of de hond uit laten. Zorg voor goed hang- en sluitwerk dat voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De kans dat er bij u wordt ingebroken, is dan vele malen kleiner. Een PKVW-erkend bedrijf kan u adviseren en de beveiliging ook voor u uitvoeren.

Voorkom opklimming
Zet ladders, vuilcontainers en andere voorwerpen waarop dieven kunnen klimmen weg of zet ze vast.

Op vakantie? Licht de buren in
Vertel buren die u vertrouwt over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de gordijnen te openen en het licht aan te doen.

Iets verdachts? Bel direct 112!
Let naast uw eigen woning ook op dat van de buren. De politie kan onmogelijk overal zijn, maar buren zijn vrijwel altijd in de buurt. Zo valt het u waarschijnlijk direct op wanneer er iets niet in orde is in of rondom de woning van uw buren tijdens hun afwezigheid. Bel altijd de politie via 112 als u de situatie niet vertrouwt. Ziet u iets vreemds of verdachts, let dan op het signalement van de persoon, bijzondere kledingkenmerken en eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken). Deze informatie is van groot belang om een dader te kunnen opsporen.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *