+0 - 0  by /0 comments

Dankzij de gemeenten Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk kunnen de klanten van Voedselbank Haaglanden de komende weken toch worden geholpen!

Bij de uitgiftepunten kunnen zij elke week een supermarktbon ter waarde van 15 euro ophalen. Met deze bon kunnen zij bij de Jumbo boodschappen doen. Deze oplossing geldt in elk geval voor de komende 3 weken. “We zijn erg opgelucht dat klanten van de voedselbank dankzij deze oplossing toch eten in huis kunnen halen”, aldus Henk Baars, vice-voorzitter van Stichting Voedselbank Haaglanden.
Klanten kunnen de supermarktbon afhalen bij hun vaste uitgiftepunt in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer tijdens de gewone openingstijden. Henk Baars: “Oprechte dank aan de gemeenten voor hun bijdrage in deze moeilijke tijden. Fantastisch dat er zo snel een noodoplossing gevonden is”.

Voedselinzameling
Voedselbank Haaglanden moest maandag de moeilijke beslissing nemen om in ieder geval tot 6 april 2020 te sluiten. Voedselbank Haaglanden volgt hiermee het regeringsbeleid rond de corona-uitbraak. Reden voor de sluiting is dat de aanvoer van voedsel onzeker is geworden. Bovendien is de Voedselbank door de corona-uitbraak niet in staat voldoende bescherming te bieden aan klanten en vrijwilligers. Henk Baars: “Hartverwarmend is het om te merken hoeveel mensen in deze moeilijke dagen hun hulp aanbieden. We zijn druk aan het inventariseren waar helpende handen nodig zijn. Voor de inzameling van houdbaar voedsel is inmiddels een oplossing gevonden. Aan de achterzijde van het distributiecentrum aan de Boomaweg 101 in Den Haag staan hiervoor onder de luifel kratten klaar. Elke werkdag tussen 10 en 12 uur is het hek open en zijn vrijwilligers aanwezig. Wie voedsel over heeft, kan dit zelf in de kratten zetten. Vanwege de voedselveiligheid kunnen we alleen houdbaar voedsel in ontvangst nemen. Dit gebruiken we op een later moment voor de voedselpakketten. Ook met het doneren van een geldbedrag helpt u ons enorm”. Kijk voor meer informatie op www.voedselbankhaaglanden.nl

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *