+0 - 0  by /0 comments

Buitensportverenigingen stap voor stap weer open voor Haagse jeugd

Vorige week maakte het kabinet bekend dat iedereen tot en met 18 jaar vanaf 29 april meer ruimte krijgt voor sport en spel in de buitenlucht. Haagse buitensportverenigingen zijn direct en doortastend aan de slag gegaan om hier in korte tijd veilig invulling aan te geven. Veel activiteiten op sportverenigingen kunnen, in nauw overleg met de sportbonden, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de gemeente Den Haag, vanaf morgen weer opgepakt worden. Dat zal stap voor stap gaan: veiligheid en volksgezondheid voorop.

Wethouder Hilbert Bredemeijer (Sport): “Sport is een belangrijke uitlaatklep voor onze jongeren en kinderen, zeker in deze tijd. Ik ben trots op alle Haagse clubs die in een kleine week, groot aanpassingsvermogen hebben laten zien. Binnen een paar dagen lagen de eerste plannen al op de mat, waardoor veel Haagse kinderen de komende weken bij hun vereniging weer van start kunnen. Daar heb ik grote waardering voor.”

Geen ouders langs de velden, 1.5 meter afstand

Buitensportverenigingen die weer activiteiten willen aanbieden, konden de afgelopen week plannen indienen bij de gemeente. Zo’n 60 clubs hebben dit gedaan. Deze voorstellen zijn gecheckt en vanaf morgen kunnen diverse verenigingen al van start. Als het aan de gemeente ligt, volgen meer clubs de komende dagen. Op de locaties gelden wel regels. Zo moet er altijd begeleiding zijn, kinderen tussen 13 en 18 jaar houden 1,5 meter afstand en officiële wedstrijden/toernooien zijn niet toegestaan. Ook blijven kleedkamers en kantines dicht, en mogen ouders en andere supporters niet de terreinen op. De sportverenigingen informeren hun leden hier de komende dagen over.

Hilbert Bredemeijer: “Heel wat Haagse jongeren kunnen dankzij de geweldige inzet van hun sportvereniging de komende tijd hun training weer oppakken. Daar komen wel wat regels bij kijken, veiligheid en gezondheid staan altijd voorop. Dat betekent dat alle RIVM-maatregelen moeten worden gevolgd. We zullen ons dus flink moeten aanpassen. Mijn oproep aan ouders: neem contact op met de club van je kind(eren), zij weten precies wanneer, hoe en op welke velden er weer getraind kan worden. En misschien nog wel belangrijker: help je club door je goed aan alle maatregelen te houden.”

Ouder dan 18 jaar? Sport alleen

Voor volwassenen blijft gelden dat georganiseerde sporttrainingen niet mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld. Wandelen, fietsen of hardlopen in de buitenruimte blijft wel toegestaan. Hiervoor gelden dezelfde gezondheidsadviezen als voor al het andere sociale contact: houd 1,5 meter afstand en blijf binnen wanneer je last hebt van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging of koorts. Sport zoveel mogelijk alleen. Zwembaden, sporthallen en gymzalen blijven tot en met 19 mei gesloten.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *