+0 - 0  by /0 comments

Dove kinderen als supersterren

Op 1 maart is de inschrijving gestart voor de Nationale LeesVertelwedstrijd en kunnen dove en slechthorende kinderen zich opgeven om mee te doen aan deze unieke verhalenvertelwedstrijd. De finale is op 28 mei in Theater de Meervaart in Amsterdam.

Uitdaging
Voor dove en zwaar slechthorende kinderen is lezen niet zo makkelijk als voor horende kinderen. De schrijftaal begrijpen is namelijk moeilijker als je de taal niet kunt horen. Gebarentaal heeft ook een andere woordvolgorde dan de gewone schrijftaal. Het is dus een extra uitdaging om een tekst in schrijftaal voor te dragen in gebarentaal. Tijdens de Nationale LeesVertelwedstrijd worden dove en slechthorende kinderen uitgedaagd dit wel te doen.

Aanmelden
Tot en met 31 maart kunnen dove en slechthorende kinderen van 10 t/m 13 jaar zich aanmelden op leesvertelwedstrijd.nl. Onderdeel van de aanmelding is een kort filmpje, waarin het kind een stukje tekst uit een favoriet boek voordraagt in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Op de website van de LeesVertelwedstrijd staat precies uitgelegd wat je moet doen om je op te geven en staat ook een voorbeeldfilmpje over hoe je je kan aanmelden.

Finale
Door online stemmen via leesvertelwedstrijd.nl en het vakkundige jury besluit worden er tien finalisten gekozen. Deze finalisten worden op 28 mei als supersterren onthaalt in Theater de Meervaart in Amsterdam, waar ze strijden om de titel ‘Superster verhaalverteller 2016’. Wil je komen kijken naar de spannende en vooral gezellige LeesVertelwedstrijd? Meld je dan gratis aan via onze website http://www.leesvertelwedstrijd.nl om zeker te zijn van een plekje in het theater.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *