+0 - 0  by /0 comments

Kinderboerderij op de Gelderlandschool

 

Op de Gelderlandschool Nijkerklaan 9 werken wij volgens de principes van Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Dat betekent dat alle leerlingen altijd werken in thema’s. Elk schooljaar heeft de school één groot schoolthema.

Op dit moment is dat het schoolthema DIEREN. In de groepen 1 t/m 4 leren de leerlingen door middel van spelsituaties veel over dit onderwerp. Van boerderijdieren tot dierentuin en het sprookje Peter en Wolf. In de bovenbouw leren de leerlingen door middel van onderzoek. In deze groepen komen allerlei verschillende onderwerpen aan bod, van fabeldieren tot gewervelde dieren en het ontstaan van het leven op aarde.

De huidige corona-maatregelen maken het lastig om met de leerlingen op onderzoek te gaan naar bijvoorbeeld de dierentuin of de kinderboerderij. Als verrassing voor onze leerlingen is er een mobiele kinderboerderij naar school gekomen! Een dag lang konden de leerlingen echt onderzoek doen naar heel veel verschillende dieren; konijnen, cavia’s, biggetjes, duiven, eenden, puppy’s, konijnen, een alpaca, geiten, een ministier, een mini-ezel en nog veel meer. En natuurlijk werd er ook heel veel geknuffeld met alle dieren. Het was een dag om nooit te vergeten!

 

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *