+0 - 0  by /0 comments

Krokus Kabaal: nieuw kindertheaterfestival

Niemand hoeft zich te vervelen in de voorjaarsvakantie! Want er is een vrolijk nieuw theater- en kunstfestival te beleven in alle hoeken van Den Haag: Krokus Kabaal! Van maandag 22 t/m zondag 28 februari is er voor kinderen van 2 t/m 12 jaar van alles te zien en te doen op tien locaties van de acht Haagse Cultuurankers.

Kom in de voorjaarsvakantie naar ‘Krokus Kabaal’ in de volgende Cultuurankers: Laaktheater (Laakkwartier), theater De Vaillant (Schilderswijk), Theater De Nieuwe Regentes (Segbroek), Diamanttheater (Mariahoeve), Theater en Filmhuis Dakota (Escamp), Bibliotheken Loosduinen en Nieuw Waldeck, Bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg, Muzee Scheveningen.

Kijk voor het programma in Theater en Filmhuis Dakota hier:

http://www.theaterdakota.nl/nieuws/kindertheaterfestival-de-voorjaarsvakantie-22-tm-28-februari/

Verschillende voorstellingen en activiteiten rouleren van plek naar plek. Andere programma’s die al vaker te zien zijn bij een buurttheater, krijgen binnen dit festival extra aandacht. De voorstellingen en activiteiten worden tegen laag tarief (veelal €3 en in de bibliotheken zelfs gratis) aangeboden.

Voor de allerkleinsten gaat het Ukkieconcert, bekend van theaters De Nieuwe Regentes en Dakota, op tournee naar andere plekken in de stad. Vanaf vier jaar is er meedoe-theater ‘Kruip-friemel-kriebel’ en tante Lulu die voorleest over Nansi de wereldspin.

Er valt heel wat te knutselen, te zien en te dansen voor kinderen vanaf zes jaar. Kinderen van jeugdcircus Circaso laten hun kunsten zien en daarna mag je zelf aan de slag als acrobaat of jongleur. Of maak eens een kriebelbeest of versier een vogelhuisje.

Ben je acht jaar of ouder dan zijn er verschillende workshops die soms een hele dag of meer dagdelen duren waarbij je samen bezig bent met muziek, een theaterpresentatie maakt voor de ouders, of een ‘selfie’ in linosnede maakt voor een reizende Haagse portrettententoonstelling. Dit laatste is trouwens ook leuk om aan mee te doen voor (groot)ouders. Maar… als je lekker naar een film wilt kijken kan dat ook.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *