+0 - 0  by /0 comments

Schilderswijk University krijgt navolging in Escamp

In 2016 starten de Erasmusschool, de Zuidwester en Petrus Donders, Escamp University. De gemeente Den Haag trekt er 26.000 euro voor uit. Daarmee krijgt het succesvolle Schilderswijk University navolging.

Slimme kinderen uit achterstandwijken een extra kans bieden om hun talent verder te ontwikkelen. Dat is het idee achter Schilderswijk University waarmee in december 2014 werd gestart. De Stichting Brede Buurtschool Den Haag voert het project uit.
Onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven deed het idee op in The South Bronx in New York: “Je moet ook in achterstandswijken de lat hoog durven leggen. Alleen dan komt bijzonder talent tot bloei.”

35 kinderen uit de groepen 6,7,8 van basisscholen uit de Schilderswijk krijgen op zaterdag extra les. Inzet is het vergroten van kennis van de wereld, verbeteren van studievaardigheden en kennis laten maken met een academische studiehouding. Er worden geen schoolse vakken zoals taal en rekenen gegeven. De ontwikkelingsgebieden zijn vooral ICT, kunst, de actualiteit, maatschappij en wetenschap. Er komen regelmatig inspiratiesprekers langs en er worden excursies gemaakt naar musea en universiteiten. Soms wordt er individueel gewerkt, soms in groepjes.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *