+0 - 0  by /0 comments

Sint Maarten Lampionnenoptocht – vrijdag 11 november 2016

Een groep trouwe vrijwilligers stond weer paraat om de kinderen en ouders en, niet te vergeten opa’s en oma’s, te ontvangen voor een gezellige middag. Op diverse tafels in de Ready-kantine (Buurthuis van de toekomst) aan de Escamplaan lag er van alles klaar om enthousiast aan de slag te gaan om een mooie lampion te maken.

lampion3Het was een gezellige drukte en er werd hard gewerkt. De kinderen en ouders werden verwend met lekkere poffertjes en limonade. De lampionnen werden prachtig versierd en voorzien van een lichtje.

Rond 6 uur allemaal de jassen aan en dan… in het donker naar buiten. Dat was spannend en heel mooi om te zien, al die vrolijke lichtjes door de wijk.

 

Onderweg stonden er op diverse plekken vrijwilligers met lekkers zoals snoep en mandarijntjes. Een aantal mensen van ons BIT-team (Buurt Interventie Team) begeleidde de optocht zodat iedereen veilig over straat kon gaan.

lampion2Tot onze grote verrassing was er vanuit de buitenschoolse opvang van 2samen ook een Lampionnenoptocht, dus hebben we spontaan besloten om een deel gezamenlijk te lopen. We gaan met elkaar bespreken om het volgend  jaar gezamenlijk te vieren, hoe meer kinderen des te leuker!

Bij terugkomst brandde er een gezellig houtvuurtje en was er limonade en glühwein om de avond gezellig af te sluiten. Het was een sfeervolle avond waarvan we hopen dat er volgend jaar nog veel meer kinderen zullen meelopen. Hou onze website, facebook en de wijkkrant goed in de gaten!

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *