+1 - 0  by /0 comments

Trick or Treat voor de Voedselbank

Afgelopen zaterdag ben ik de straat op geweest, om in Halloween-stijl donaties op te halen voor de Voedselbank. De aanleiding hiervoor was mijn deelname aan de ‘GISH Halloween Scavenger Haunt’, een tweedaagse speurtocht (scavenger hunt), georganiseerd door de liefdadigheidsorganisatie RandomActs en gish.com. Naast gekke opdrachten, zoals ‘maak een horrormonster uit aardappelpuree’ of ‘beeld een tienervampier uit die worstelt met een beugel’ zijn er ook altijd opdrachten met als doel goede dingen te doen voor mensen die het zwaar hebben, en deze editie viel daar de inzamelingsactie voor de Voedselbank onder.

Gelukkig had ik nog een knaloranje heksenhoed liggen, en in mijn lange zwarte mantel, gewapend met een bord met ‘Trick or Treat voor de Voedselbank; kunt u iets missen?’ en een mandje voor de buit ging ik de schemer in. Corona-proof natuurlijk, dus mondkap op, en altijd op 1,5 meter afstand blijven. In het begin belde ik alleen aan bij huizen die halloween-versierd waren, maar dat waren er niet zoveel, en het criterium werd al snel verruimd naar ‘huizen waar licht brandt’.

En wat was het leuk om te doen! Ik heb nog nooit een GISH-opdracht gedaan die zoveel positieve reacties kreeg als deze. Heel vaak hoorde ik wat een goed initiatief het was, en mensen kwamen met armenvol aanzetten! Of ze zagen mij op straat met mijn bord lopen, en sleepten me spontaan mee om te doneren. Sommigen vonden het jammer dat ze het niet eerder wisten, omdat ze anders speciaal boodschappen hadden kunnen doen. Ben er nog steeds een beetje stil van…

Uiteindelijk moest ik twee keer terug naar huis om mijn mandje te legen, en heb ik in de Wolfhezestraat, Voorthuizenstraat en Bennekomstraat twee big shoppers vol opgehaald; soms snoep, vaak ook blikjes en pakjes, en zelfs een pot honing uit Clingendael! Alle gulle gevers nogmaals bedankt! De Voedselbank was er heel blij mee, en heel veel mensen hebben een extra Halloween-tractatie gekregen dankzij de buurt.

Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar; ik ben nog aan het denken hoe ik het uit kan breiden en meer mensen hier warm voor krijg, want het is zowel voor de gevers als voor de trick-or-treat’er een hele leuke ervaring. En met een beetje coördinatie, zodat alle deelnemers hun eigen straten hebben, en huizen niet tweemaal getrickt worden, wordt het een mooi halloweenfeestje, ook voor de voedselbank. Dus als iemand denkt ‘dit lijkt me wel wat’, neem gerust contact met me op! Mailadres: melissa_augustinus@hotmail.com.

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *