+0 - 0  by /0 comments

4 juni: Open dag Sportcampus Zuiderpark

Op zaterdag 4 juni a.s. vindt voor de 11e maal de Dag van de Bouw plaats. Een dag waarop meer dan 100.000 mensen in Nederland ruim 200 uiteenlopende bouwlocaties bezoeken. 

Maar liefst 150 leden van Bouwend Nederland doen aan deze dag mee. Zo ook Ballast Nedam, de bouwer van de Sportcampus Zuiderpark. Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom om dit nu al iconische Haagse sportcomplex te bezoeken. Neem een kijkje achter de schermen en werp een blik op de vele faciliteiten die de Sportcampus vanaf 2017 te bieden heeft.

Rondleidingen
Gedurende de gehele dag kunt u vanuit de ‘schaftkeet’ deelnemen aan een rondleiding. Deze neemt maximaal een half uur in beslag. U hoort en ziet van alles over de bouw van de Sportcampus.

Op de plaats van het oude voetbalstadion van ADO Den Haag in het Zuiderpark komt in 2016 een locatie voor sport, onderwijs en bewegen. Naast een breed scala aan sportfaciliteiten voor het MBO en HBO wordt het een centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen.

Sportcampus ZuiderparkDe Haagse Hogeschool (http://www.dehaagsehogeschool.nl) vestigt zich op het nieuwe complex met de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) en Sportmanagement. Ook de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen van het ROC Mondriaan (http://www.rocmondriaan.nl) maakt gebruik van deze locatie. Hierdoor komen opleidingen op het gebied van sport en bewegen bij elkaar.

Het complex bestaat uit:
– een topsporthal
– een beachsporthal
– een turnhal
– een dubbele breedtesporthal
– een dojo
– een danszaal
– 4 gymzalen

Sportveldencomplex
Het sportveldencomplex is opnieuw ingericht met:
– 8 voetbalvelden, waarvan minimaal 2 met kunstgras
– een multifunctioneel kunstgrasveld voor hockey en tennis
– een beachcourt (nu in aanleg)

De opleidingsteams van ADO Den Haag en de amateurvoetbalclubs HDV en WIK zijn de vaste bespelers. Daarnaast zullen de beachvolleyballers, de beachsoccerspelers en de studenten van de Academie voor Sportstudies en ROC Mondriaan in de toekomst gebruikmaken van het veldencomplex.

Volop mogelijkheden
Het Zuiderpark staat bekend om de sport- en recreatievoorzieningen en is al 8 decennia een belangrijke plek voor vele Hagenaars. Door de komst van Sportcampus Zuiderpark krijgt het park een uitbreiding van mogelijkheden voor sport, onderwijs en bewegen. Bewoners van vooral de omliggende wijken worden betrokken bij onderwijsprogramma’s: activiteiten die studenten organiseren in het kader van hun studie.

Infrastructuur
Door de komst van Sportcampus Zuiderpark wijzigt de infrastructuur van het park. Vanaf de ingang van het Zuiderpark bij de Melis Stokelaan/Aagje Dekenlaan komen nieuwe parkeerplaatsen. De aanleg ervan begint medio november 2015. Aan de achterzijde van het gebouw komt een nieuwe ringweg. De nieuwe sloot is inmiddels aangelegd. Via een nieuw aan te leggen ventweg komt u op de parkeerplaats bij voetbalclub HDV.

Planning
De planning van de verdere werkzaamheden is als volgt:
Najaar 2016: oplevering van het nieuwe complex
Najaar 2016: officiële opening

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *