+0 - 0  by /0 comments

Buurt wil praten over toekomst Teresiakerk

DEN HAAG – Bezorgde buurtbewoners van de Teresiakerk zetten met flyers en posters alle zeilen bij om mensen morgenavond naar een inloopavond over de sloop- en nieuwbouwplannen te krijgen.
Ze verwachten een hoge opkomst, niet om actie te voeren, maar om ‘eindelijk als buurt eens in gesprek te gaan met de gemeente en projectontwikkelaar Kavel Vastgoed BV’.
Daar schort het tot nu toe enorm aan, aldus wijkbewoonster Cissy van der Zijden van de werkgroep Nieuw Hart voor de Wijk. “De kerk op de Apeldoornselaan staat op een prachtig pleintje en is het karakteristieke hart van de wijk Rustenburg-Oostbroek. Dat willen ze weghalen en er een megasupermarkt met parkeerdek en een woontoren voor terug bouwen, in een wijk waar de andere bouw hooguit drie woonlagen bedraagt. Dat vraagt goed overleg met de wijk, maar wij weten van niets.”
Van der Zijden benadrukt niet per se tegen de sloopplannen te zijn, “Maar wat krijgen we ervoor terug? Er verdwijnt straks wel een beeldbepalend gebouw met een maatschappelijke functie uit de wijk, hoe wordt dat gecompenseerd en hoe blijft het hart van de wijk gewaarborgd?”
Ze heeft zelf een lijstje met vragen opgesteld voor de bijeenkomst. “Er komen ook veel ondernemers, omdat die niets zien in de komst van een grote supermarkt. En vanuit het kinderdagverblijf en de school komen mensen die duidelijkheid willen over de sloop, het asbest en de overlast.” Op dit moment loopt de vergunningenprocedure voor het hele project nog. Bezwaar maken is een volgende stap. “De sloop en nieuwbouw staan nog niet vast. Maar vooralsnog willen we de bijeenkomst afwachten, eventueel een eigen bijeenkomst organiseren en nadenken over vervolgstappen.

Bron: De Telegraaf, dinsdag 4 oktober 2016, p. T13.

 

Foto: Frits van Alphen

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *