+0 - 0  by /2 comments

Crowdfunding voor meer kleur in de wijk

Het is al weer een jaar geleden dat ik een vraag bij mijn buurtgenoten heb neergelegd: Wat vinden jullie van Street Art in de buurt? Vinden jullie de elektriciteitshuisjes niet saai? Daar heb ik een paar hele enthousiaste reacties op gekregen. Met hulp van Stichting Aight kan ik je vertellen dat deze huisjes een kleurtje kunnen krijgen, maar we hebben nog een klein beetje geld nodig. Wie helpt ons?

In onze wijk staan veel grote elektriciteitshuisjes. Maar er staan er 3 in speeltuinen, in de Voorthuizenstraat, Eerbeeklaan en Gooilaan. Deze zijn saai en grijs en worden nu regelmatig beklad en beplakt. Door deze te laten beschilderen door een echte kunstenaar zal de speeltuin er een stuk mooier uit komen te zien, maar ook het vandalisme zal minder worden. Dit is bewezen.  Om ervoor te zorgen dat de schilderingen lang mooi blijven en gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt, worden de huisjes voorzien van een beschermende coating. Zo maken we samen kwalitatief goede schilderingen waar de wijk lang plezier van heeft!

The Hague Street Art heeft inmiddels al 40 huisjes in de wijk Segbroek voorzien van een stukje kunst en daar is bewezen dat het vandalisme minder is geworden. In deze wijk kan je ook een tour langs deze huisjes maken, met of zonder gids. Als wij onze huisjes laten beschilderen, zal deze tour ook te maken zijn naar onze wijk. Hoe leuk is dat!

Stichting Aight, die achter het kunstproject The Hague Street Art zit, heeft ons super geholpen met de gemeente, de eigenaar van de huisjes. Zij moeten natuurlijk akkoord geven voor het beschilderen van deze huisjes. Dit akkoord hebben we. Het schoonmaken, beschilderen en de speciale coating kost geld. Een deel van het geld hebben we, maar we missen nog een stukje. Daarom zijn we een crowdfunding actie begonnen. Voor deze actie hebben we een promotiefilmpje gemaakt op de Gooilaan. En wat ook op het filmpje te zien is, de Gooilaan wilt dit al 15 jaar.

Steun ons en help ons om de wijk kleurrijker te maken!

https://www.voordekunst.nl/projecten/5762-street-art-elektriciteitshuisjes

+ 0 - 0

2 comments

  1. Tanja van der Valk-Partal

    Bedankt voor het plaatsen van het stuk!

  2. de bewoners orga de boro de werkgroep haagshopje gooilaan de bewoners orga stedion. woon hier zelfs al 70 jaar we zijn hier al jaren mee bezig .ons laantje is de oprijlaan van boerderij rustenburg lang geleden,wij zouden zeer graag het elektra huisje als een boerderij zien ,wij houden niet van dat andere soorten huisjes. met grote dank voor u begrip.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *