+0 - 0  by /2 comments

De facelift van de Albert Heijn aan de Apeldoornselaan

Woensdag 9 september is het dan zover. Na jaren uitstel is de verbouwing van de vestiging van Albert Heijn aan de Apeldoornselaan begonnen. Op woensdag 23 september wordt de winkel heropend. Dat komt mooi uit, want ’s middags van 14.00 tot 18.00 uur is op de stoep van de Theresiakerk ook nog het gezellige Pop Up Theresiaterras te bezoeken, waar u onder het genot van een hapje, een drankje en muziek kunt meepraten over de toekomst van de Theresiakerk. Maar eerst de facelift van Albert Heijn.

Johan Roodenrijs, de supermarktmanager, noemt de winkel een ‘buurtwinkel’. Maar wel een hele drukke. Wekelijks bezoeken 28.500 mensen – meestal te voet – deze vestiging. De meeste klanten komen uit Oostbroek tot aan de Zuiderparklaan. Iedereen zal de afgelopen twee jaar gemerkt hebben dat het steeds drukker werd in de winkel, terwijl het assortiment sterk uitbreidde. Sluip door, kruip door en lange rijen voor de kassa’s. De uitstraling aan de buitenkant hielp ook niet echt om het beeld van verpaupering van de wijk tegen te gaan.

Wat kunnen we verwachten? Het vloeroppervlak van de winkel gaat van 850 naar 1000 m2.
Ook het magazijn wordt uitgebreid, nu de winkel kan beschikken over de ruimte waar tot voor kort een Thaise nagelstudio was gevestigd (met de huidige, vrolijke ombouw). Overigens, het hele pand is geen eigendom van AH, maar wordt gehuurd. De eigenaar zal blij zijn met deze facelift. 1500 Producten erbij. Het assortiment wordt vooral uitgebreid naar ‘versproducten’, biologische producten en verse vleeswaren. Ook komt er een stomerij-servicepunt.

De belangrijkste vernieuwing, om de drukte bij de kassa’s terug te dringen, is de introductie van 9 zelfscans, die u al kunt gebruiken tijdens het winkelen of in plaats van de kassa’s. Maar de kassa’s blijven. Wat ook blijft, is het senioren-uurtje van 07.00 tot 08.00 uur ’s morgens. Dat past bij een ‘buurtwinkel’, zegt Johan Roodenrijs: ‘Al komt alleen nog die man van 90 jaar, precies om 07.15 uur, waarvan de vrouw vorig jaar is overleden’.

Voor de komst van een Hoogvliet-vestiging ín de Theresiakerk is hij nooit bang geweest. Zeker niet als er rond de kerk een ruime horecavoorziening wordt gerealiseerd. Samen met de vernieuwde Albert Heijn kan dat zorgen voor nieuwe aantrekkingskracht naar de wijk Rustenburg-Oostbroek, met name vanuit Rustenburg. Al eerder heeft hij aangegeven betrokken te willen zijn bij initiatieven in onze wijk. Hij laat zich graag benaderen (gewoon in de winkel).

Tijdens de verbouwing kunnen wijkbewoners uitwijken naar de winkelcentra op het Monnickendamplein én op het Paul Krugerplein. Let op: de openingstijden van die winkels zijn minder ruim dan op de Apeldoornselaan (zeker niet tot 23.00 uur).

+ 0 - 0

2 comments

  1. Marjolein Bruens

    Fijn dat er meer ruimte komt in deze AH . Hoop dat ze nu ook weer Corona proef gaan werken want de regels werden hier niet gehandhaafd in de oude setting.Fijn dat er scankassa’s komen. Ik ben benieuwd of ik weer hier mijn boodschappen kan gaan doen,binnen 5 min. lopen of er toch weer verder weg moet gaan ivm niet voldoende maatregelen.

  2. Vloerverwarming heating is becoming more and more popular and for good reason. When you decide to build or renovate a home, Vloerverwarming is definitely worth considering. But why is 123vloerverwarming a good choice? For example, what are the advantages and disadvantages of this heating system? What are the costs and what different systems are there? We explain it all in detail below. That way you can make an informed choice.
    123vloerverwarming

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *