+0 - 0  by /0 comments

Feestelijke opening De Verborgen Tuin

Onze wijk Rustenburg-Oostbroek is een gemeenschappelijke tuin rijker!

En niet zo maar een tuin, maar de Verborgen Tuin van Rustenburg-Oostbroek.                                                  Afgelopen zaterdag 21 mei werd de Verborgen Tuin feestelijk geopend door wethouder Ingrid van Engelshoven.  Oog op de Wijk was erbij en heeft alles vastgelegd op de gevoelige plaat.

Gelegen achter de flat aan de Loenensestraat 1 is dit groene pareltje een plek voor vele wijkbewoners om hun groenten en fruit te verbouwen. Ongeveer anderhalf jaar geleden was het stuk grond niet veel meer dan een wirwar aan moestuintjes wat de laatste jaren niet echt meer werd onderhouden. De verschillende buurtbewoners vonden het toch wel erg zonde dat zo’n groot stuk natuur er zo bij moet liggen. Dat er iets moest gebeuren, daar waren alle partijen het wel over eens.

001k (3)

Eigenaar van de grond Staedion ging daarom in gesprek met bewoners en Stichting Mooi om te kijken hoe de tuin opgeknapt kon worden. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor City Spices, een stichting die zich al eerder toelegde op het gemeenschappelijk verbouwen van moestuinen in Escamp. Samen met de oude en nieuwe gebruikers van de tuintjes is City Spices aan de slag gegaan met een nieuw ontwerp, waarin werd voorzien van een zitkuil, een nieuwe waterpomp en een plek voor kinderen om de natuur te ontdekken. Het doel is om een groene oase te realiseren waar liefhebbers kunnen genieten van groen, tuinieren en ontmoeting en waar kinderen uit de hele wijk een veilige natuurspeelplaats vinden.

Na ruim een jaar graven, ploegen, zaaien en planten werd het dan eindelijk tijd om de tuin feestelijk te openen. Een beter moment kon niet gekozen worden, dan het samen plaats te laten vinden met het landelijke natuurfeest “Fête de la Nature”.

Vele buurtbewoners kwamen een kijkje nemen en de tuingebruikers hadden elk iets te drinken en te eten meegenomen. Naderhand gaven velen aan ook wel zo’n tuintje of vierkante-meter-bak te willen hebben. Mooi om te zien dat men zo enthousiast is geworden door deze – niet meer zo – Verborgen Tuin.

004k2 010k2 012k2 014k2 016k2 018k2 020k2 022k12 024k2 026k2 027k2 028k2 031k2 032k2

 

Tekst :   Bart Lybeert

Foto’s:   Frits van Alphen

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *