+0 - 0  by /0 comments

Grijspaardt Lijsten is met Pensioen!

Op zaterdag 13 november was de laatste dag dat Grijspaardt Lijsten open was. Na 45 jaar in het lijstenvak, waarvan 40 jaar met een eigen lijstenmakerij, is er een einde gekomen aan deze voor Henk en Loekie Grijspaardt succesvolle periode met veel leuke en gezellige klanten. In 1985 vestigden zij zich, na gestart te zijn op de hoek Pijnboomstraat-Ieplaan, aan de Zuiderparklaan in de voormalige winkel van de groentezaak Beider Belang. Na 10 jaar was de zaak aan uitbreiding toe en werd  het winkelpand van kapper Koning aangekocht die met pensioen ging. De zaken gingen zo goed dat in 1999 ook nog eens het pand van Gall & Gall werd toegevoegd. Pand 216 en 214 werden samengevoegd tot een grote winkel en pand 204 bevatte de werkplaats waar het inlijsten plaatsvond. Later is pand 216 afgestoten door een uitbouw naar achteren bij pand 214.

Loekie was echt het gezicht van de winkel, had altijd het contact met de klanten om te komen tot smaakvolle inlijstingen en Henk was altijd te vinden in de werkplaats. Ieder had zijn eigen afdeling.

Echtpaar Grijspaardt heeft ook altijd een goede binding gehad met Rustenburg-Oostbroek. Vanaf hun jeugd woonden ze al op vele plekken in de wijk: Otterlostraat, Voorthuizenstraat, De Kom Loosduinskade, Dierenselaan en Ellekomstraat.

Daarnaast zat Henk sinds 2006 in de Ondernemersvereniging Dierenselaan/Apeldoornselaan en zorgde in samenwerking met andere ondernemers, gemeente en politie voor een Schoon Heel en Veilig winkelgebied en heeft de intocht van Sinterklaas op de Dierenselaan weer in gang gezet in samenwerking met drie andere winkelcentra. (Sinterklaasintocht Den Haag Zuid West)

Maar de naam Grijspaardt zal voorlopig nog niet verdwijnen van de Zuiderparklaan!

In de loop der jaren is er voor zoon Steffen een plek ingeruimd in het pand van de werkplaats waar hij een start maakte met webdesign en drukwerk. Nu 13 jaar later weten velen de weg te vinden naar zijn nu te krappe ruimte. Voor hem komt het pensioen van zijn ouders goed uit. Steffen gaat beide panden nu gebruiken voor uitbreiding van zijn bedrijf wat inmiddels een grote klantenkring heeft en naast webdesign en drukwerk een groot aanbod kent in activiteiten waaronder bijv. bedrukken van bedrijfskleding, autobelettering, reclame uitingen in de breedste zin van het woord etc., etc.

De meeste klanten vonden het jammer dat Grijspaardt Lijsten ging stoppen, maar begrepen wel dat ze er na 40 jaar voor kozen om nog een aantal jaren in goede gezondheid samen te genieten van hun vrij tijd, kinderen en kleinkind.

 

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *