+0 - 0  by /0 comments

Heeft u een ‘wit voetje’ gekregen?

Eind mei en begin juni hield de politie een ‘witte voetjes’-actie. Samen met het BIT-team gingen ze de wijk in om bij woningen waar een raam of deur open stond, een wit voetje in de woning neer te leggen. Hiermee wil de politie u waarschuwen voor inbrekers die binnen luttele minuten uw waardevolle spullen mee kunnen nemen.

Ruud van het BIT liep met zijn team mee met de politie:

We hebben op 30 mei een actie gehad met de politie, de ‘witte voetjes preventie’ tegen insluipers. Samen met twee wijkagenten en zes personen zijn we de wijk in gegaan. Waar een raam of deur open stond, kregen de bewoners een wit voetje in de brievenbus. We hebben eerst buurtje 4 en 6 gedaan en de donderdagavond daarna de andere buurtjes. Het was een goede actie.”

bit_2

Heeft u een wit voetje op de mat gevonden? Dit kunt u zelf doen om insluiping te voorkomen:

  • Laat de kamer of ruimte waar u een raam of deur heeft openstaan niet onbeheerd, ook niet om te douchen, slapen of bijvoorbeeld boven te stofzuigen.
  • Leg ook geen waardevolle spullen in het zicht, zoals laptop, fotocamera of portemonnee.
  • Sluit ’s nachts ramen en deuren. Inbrekers of insluipers hebben maar weinig ruimte nodig om binnen te komen. Kijk dus ook uit met een open bovenlicht.
  • Toch een raampje open? Zet dan alleen het raam open waar een inbreker niet bij kan of een raam wat is voorzien van een goedkeurde barrièrestang of -rek.
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van een deur of raam in het slot zitten.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2016/mei/24/06-den-haag-maak-het-insluipers-moeilijk.html

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *