+0 - 0  by /0 comments

Het Zuiderparktheater is en blijft open!

De komende dagen in juni staat er een interessante reeks van concerten en evenementen op de agenda van het Zuiderpark theater. Bløf op 18 juni is helaas al uitverkocht, maar wat te denken van een muzikale middag op zondag 12 juni of 15 juni en elke week een voorleesverhaal. Het Zuiderparktheater zal hard moeten vechten om open te kunnen blijven.
Op 12 mei opende het theater officieel met een korte toespraak van René Baron, stadsdeeldirecteur van Escamp, die het Zuiderpark als een parel in zijn stadsdeel beschouwt.
In een interview tijdens het concert betreurt Baron het dat een adviescommissie de gemeente adviseerde het theater vanaf 2017 niet meer te financieren. Maar hij kan ook begrijpen dat er in Den Haag zoveel kunstuitingen kent die om subsidie vragen. Hij roept alle betrokkenen op om het theater te promoten en op zoek te gaan naar sponsoren. “Het theater is hartstikke leuk om bewoners naar het park te halen.”
Theater manager Marijke Reuvers zegt tegen Den Haag FM; “We kunnen niet geloven dat je een theater dicht doet, dat je een jaar geleden geopend hebt. Ik denk dat er minstens twee ton geïnvesteerd is; het theater dicht doen zou kapitaalvernietiging zijn.” Volgens de adviescommissie is het theater niet levensvatbaar. “Ik denk dat we wel degelijk levensvatbaar zijn, zeker omdat we met veel vrijwilligers en mensen uit de wijk werken en we verschillende samenwerkingen hebben weten op te zetten. Iedereen is hier wel eens geweest en iedereen zegt dat het mooi is dat het weer open is.”

opening theater 3Van ver
René Baron brak een lans voor hele park en verzocht de ongeveer 100 bezoekers die deze nog wat kille zondag op de tribune hadden plaatsgenomen vooral te letten op de vele diverse bomen die het park rijk is. Door de oprichters verzameld uit heel de wereld om hier in Den Haag hun schoonheid te tonen.
Ook van ver kwam de openingsact: het BKO Quintet uit Mali. Hun muziek bracht de stemming er langzaam maar zeker in. De vijf muzikanten die vanuit verschillende muzikale tradities een nieuw Malinees geluid brengen, ook wel Trad Actual Mali Sound genoemd, weet het publiek tijdens hun Europese tour aan het dansen te krijgen. Ook in het Zuiderparktheater op de eerst wat gezapige tweede pinksterdag. Van twee dappere dansende mensen voor het podium tot de slotnummers met iedereen van de banken.
Het was een bijzondere en warme opening van een veelbelovend seizoen. Hou de agenda in de gaten en steun het Theater!

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *