+0 - 0  by /0 comments

Nieuw Haags Festival in 2016: DiverCity

Den Haag krijgt vanaf volgend jaar een nieuw kunst- en cultuurfestival: DiverCity. De eerste editie van dit multiculturele festival vindt plaats op zondag 3 juli 2016 in het Zuiderpark. De diversiteit van Den Haag staat centraal tijdens DiverCity.

Kunst en cultuur kunnen een brug slaan tussen mensen met een verschillende achtergrond.Tijdens DiverCity ontmoeten de diverse culturen uit Den Haag en omgeving elkaar om verschillen én overeenkomsten op een laagdrempelige manier met elkaar te vieren.

Gratis toegankelijk
Het eendaagse festival mikt voor de eerste editie op bezoekers uit Den Haag en wijde omgeving en is gratis toegankelijk. De organisatie van DiverCity werkt samen met verschillende Haagse culturele organisaties. Over enkele maanden wordt bekend hoe het programma op gebied van kunst en cultuur, live-optredens van lokaal talent en grote internationale artiesten er precies uit zal gaan zien.

Samen stad
DiverCity wordt georganiseerd door Ducos Productions in opdracht van de gemeente Den Haag. Wethouder Rabin Baldewsingh (Integratie): “DiverCity biedt de mogelijkheid om door middel van cultuur verbinding te leggen tussen bevolkingsgroepen. Hagenaars uit alle windstreken presenteren zich tijdens dit nieuwe festival en maken kennis met elkaars culturele achtergrond. Ik hoop dat DiverCity bijdraagt aan het samen stad zijn”.

Met een zeer gevarieerd activiteitenaanbod wil DiverCity op 3 juli een breed en cultureel divers publiek aantrekken. Het evenement in het Zuiderpark heeft de ambitie om binnen enkele jaren aan te sluiten bij bestaande grootschalige nationale en internationale publieksevenementen. Het festival moet dan ook publiek vanuit de rest van Nederland aantrekken.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *