+0 - 0  by /1 comment

Onthulling muurtekst Q65

14 mei Almeloplein, 14.00 uur, Den Haag Zuid-West

Precies 50 jaar geleden verscheen de klassieker “ The life I Live” van de haagse Beat band Q65. Naar aanleiding hiervan wordt 14 mei een geveltekst met het refrein van het nummer onthuld aan de Loevesteinlaan, hoek Meppelweg, als ode aan de band en herinnering aan het Beatstad verleden van Den Haag Zuid West. De orginele leden zullen voor de gelegenheid nog een keer samen aanwezig zijn in Den Haag Zuid-West.

Op het Almeloplein vindt van 12.00 uur tot 18.00 uur een speciale Q65-dag plaats met expositie, Puchclub, de Kikkers, dichter Max Lerou en natuurlijk veel Q65 muziek. De Q65-dag is een initiatief van Beeldend kunstenaar Henk Augustijn en Charles Crown van Wijkplatform Morgenstond.

In de jaren 60 was Den Haag Beatstad nummer 1 van Nederland. Bekende bands als Golden Earring, The Motions en Q65 vonden hier hun oorsprong. Den Haag Zuid-West speelde hier een prominente rol in. In de kelderboxen van Escamp gonsde het van allebei bandjes met zelfgebouwde versterkertjes. Opgetreden werd o.a in de Rolschaatsbanen van Zuiderpark en aan het eind van de Leyweg, en de befaamde Marathon.

Veruit de beruchtste band uit die tijd was Q65 en hun grootste hit “The Life I Live” vond hier zijn oorsprong. Deze plaat verscheen in mei 1966 en beleeft dus in 2016 een jubileum. Het nummer heeft de tand des tijds met gemak doorstaan, wordt nog steeds veel gedraaid en is een soort volkslied van Den Haag geworden. Tot nu toe was er in heel Escamp niets terug te vinden wat herinnert aan deze glorietijd van de Nederbeat. Reden voor Wijkplatform Morgenstond aandacht te besteden aan dit roemruchte verleden door middel van deze muurtekst met het refrein van THE LIFE I LIVE.

This is my life of sadness, this is The Life I Live

This is my life of gladness, this is The Life I live

U bent van harte welkom om bij deze bijzondere onthulling te zijn.

+ 0 - 0

1 comment

  1. Rina van Loon-Scheffer

    Hoorde net dat deze tekst hier is. Zodra ik weer in Den Haag ben ga ik eens kijken.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *