+0 - 0  by /0 comments

THUISKOKS GEZOCHT! Kook van Jou – een vraag vanuit Dakota

Van 11 t/m 14 september vindt er in Theater Dakota een bijzonder project plaats: Kook van Jou. Een project waarin wij eten centraal stellen.
Op zondag 11 september door het plein voor ons theater beschikbaar te stellen aan LOGO Dakota buurtbewoners, zij kunnen daar hun eigen gerechten gaan verkopen. Wij richten het plein in als een echte markt en bewoners van Escamp nodigen wij uit (kleine) gerechtjes te verkopen. Op deze zondag vindt tevens in het theater zelf een divers programma plaats, waarin alles met eten te maken heeft (waaronder de kindervoorstelling GRRRRROENTEN en een film – eveneens over eten).

Op dinsdag 13 en woensdag 14 september vindt vervolgens Kook van Jou Live plaats, een unieke voorstelling met bewoners uit Escamp die hun favoriete gerecht maken voor het publiek/de tafelgasten. Een gerecht met het verhaal erachter én begeleid door muziek en theater. Maximaal 35 bezoekers nemen plaats aan onze tafels en luisteren naar de verhalen en kunnen zich inspireren door alle smaken, geuren en gerechten die Escamp rijk is.

Wij zijn momenteel bezig met het zoeken naar 6 of 7 thuiskoks die zouden willen deelnemen aan Kook van Jou Live. Mensen met een grote liefde voor koken (of eten) en die het leuk vinden hun verhaal te delen met een klein publiek. De voorstelling wordt geregisseerd. Met iedere kok wordt uitgebreid gesproken, bepaald welk verhaal verteld wordt en op welke manier. Het kan bijvoorbeeld heel goed zijn dat een kok helemaal niets zelf vertelt, maar dat bijvoorbeeld door middel van muziek een verhaal en/of het achterliggende gevoel tot leven wordt gebracht, of bijvoorbeeld een professionele acteur die het verhaal brengt, een gedicht, alles is mogelijk. Deze gesprekken tussen regisseur en de kok vinden eind augustus plaats, met een voorgesprek eerder in augustus, en vervolgens wordt bedacht hoe het verhaal gebracht kan worden. Daarna wordt gerepeteerd.

Het aanmeldformulier vindt u op de website van Dakota:http://www.theaterdakota.nl

Sarah de Bruijn
Projectleider Kook van Jou

escamp@theaterdakota.nl

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *