+0 - 0  by /0 comments

Vandalen!

Vorig jaar kwam wijkbewoonster en moeder van twee kinderen Tanja met mij in contact. Tanja had een geweldig idee om een aantal elektriciteitshuisjes in de wijk te voorzien van kleurrijke kunst, het liefst gemaakt door de kinderen uit de wijk. Die lelijke zwarte dozen stonden dan ook bij het geringe aantal speeltuinen in de wijk welhaast te schreeuwen om een likje verf. Uiteindelijk is er met inzet van The Hague Street Art een succesvolle crowdfunding campagne opgericht om geld op te halen voor dit project. De ontwerpen zijn gekozen door de kinderen en zij helpen ook mee met het verven van de huisjes. De mensen en kinderen die ik erover spreek, zijn allemaal zeer enthousiast en blij hiermee. De wijk wordt er zoveel vrolijker van!

Met de gemeente en bewoners is afgesproken dat de huisjes, nadat de beschilderingen zijn afgerond, worden voorzien van een speciale anti-graffiti coating. Maar helaas, enkele vandalen wisten voor die tijd al de huisjes te besmeuren met onbegrijpelijke teksten of grijze verfspetters. Zonde, want iedereen had er zo hard aan gewerkt. Gelukkig is de moed niet in de schoenen gezakt bij de kinderen, buurtbewoners en kunstenaars. Het herstelwerk is direct ingezet en de coating gaat er zo spoedig mogelijk op.

De huisjes zijn te bewonderen op de hoek Eerbeeklaan/Nunspeetlaan, Gooilaan en Voorthuizenstraat. De officiële opening is op 23 september om 16.00 uur op de Eerbeeklaan/Nunspeetlaan bij de Salvatorikerk.

Dit project is mogelijk gemaakt door buurtbewoners, Bewonersorganisatie Rustenburg-Oostbroek, The Hague Street Art, Stichting Aight, Stichting Mooi en de Gemeente Den Haag.

Bart Lybeert, opbouwwerker Stichting Mooi

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *