+0 - 0  by /0 comments

Vestigingen Bibliotheken Den Haag weer open

De vestigingen van de Bibliotheken Den Haag gaan weer open vanaf 14 mei 2020 met beperkte dienstverlening.

Bibliotheek Den Haag opent vanaf donderdag 14 mei haar deuren weer voor publiek. Wel hanteert zij daarbij aangepaste openingstijden, maandag t/m zaterdag van 12.00–17.00 uur, en is er beperkte dienstverlening mogelijk in verband met de veiligheid van medewerkers en bezoekers. Zo kunnen bezoekers alleen lenen via selfservice, terugbrengen, lid worden, reserveringen ophalen en incasso afhandelen. Op de locaties zijn (hygiëne)maatregelen genomen, gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM.

Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd langskomen, is de bibliotheek coulant in de omgang met boetes: het terugbrengen van materialen kan tot en met 3 juni boetevrij. Voor de sluiting opgelopen boetes blijven wel staan, maar het bedrag is uiteraard niet gestegen. Ook lenen mensen automatisch hun materialen voor 6 weken.

Waarvoor bezoekers welkom zijn:
– Lenen via selfservice en terugbrengen van materialen in een speciale container.
*In de Centrale Bibliotheek kunt u op 14, 15 en 16 mei alleen eerdere reserveringen ophalen,        materialen inleveren en praktische zaken regelen aan de balie. Vanaf 18 mei zijn de 2e, 3e en 4e verdieping weer open en kan iedereen boeken lenen. De 1e en 5e verdieping zijn gesloten.
– Lid worden
– Ophalen reserveringen
– Afhandeling van incasso
Bezoekers kunnen helaas nog geen andere dingen doen in verband met de veiligheid en worden verzocht om alleen naar de bibliotheek te komen. Het is helaas nog niet mogelijk om gebruik te maken van de computers, WiFi en/of printers, te werken en studeren in de bibliotheek of er samen te komen. Voorlopig gaan alle evenementen en bijeenkomsten ook niet door.

Waar de bezoekers rekening mee moeten houden en wat de bibliotheek nog meer doet om de veiligheid te handhaven staat uitgebreid vermeld op  http://www.bibliotheekdenhaag.nl en de sociale media kanalen.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *